Præst i chok: Margrethe dukkede op til gudstjeneste

Præst i chok: Margrethe dukkede op til gudstjeneste

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Sognepræst Jon Henriksen bød kl.10:30 de fremmødte velkommen. Særligt en kirkegænger var i øjenfaldende. Selveste Dronning Margrethe var mødt op i kirken, hvor der blev sagt et par mindeord om prins Henrik, der bekendt døde tirsdag 83 år gammel efter længere tids sygdom. Det skriver BT.

Kirkeministeriet havde opfordret alle præster til at inddrage prins Henriks død i deres gudstjeneste denne søndag, og da prinsegemalen og Dronningen gennem årene har benyttet sig af Grønholt kirke, når de har besøgt Fredensborg slot, var det naturligt for Dronningen at være tilstede.

”Det var meget bevægende at få mulighed for at sætte et par ord på prinsen i et rum, hvor Dronningen også var til stede, siger sognepræst Jon Henriksen til TV 2 ifølge BT og tilføjer, at han ikke havde regnet med, at hun ville dukke op.
Sognepræsten i Grønholt forklarer, hvordan prins Henrik i sin levetid var god til at løfte stemningen i kirken, og kalder det smukt at have dronning Margrethe med til dagens gudstjeneste.

LÆS OGSÅ: Prins Henrik er død: Havde ét sidste ønske

Jon Henriksen afsluttede ifølge TV 2 sin gudstjeneste med at velsigne Dronningen og hendes familie, som blev kvitteret med et lille tak fra Dronningens side.

Prins Henrik skal tirsdag formiddag bisættes, og hertil har de danske folkekirker fået besked på at ringe med kirkeklokkerne en halv time inden og en halv time efter bisættelsen. Selve bisættelsen vil forløbe ved en mindre ceremoni for familie og nærmeste venner. Ceremonien finder sted i Christinaborg slotskirke i hjertet af København.

Efter ceremonien skal prins Henriks aske spredes til søs, mens resten skal begraves i Fredensborg slotshave.

Indtil tirsdag ligger prins Henrik på ’castrum doloris’ – sorgleje i Christiansborg slotskirke, hvor den almene dansker kan besøge ham, hvilket mange allerede har gjort.

Har du besøgt prins Henrik i Christiansborgs slotskirke?

BT
Tags: