Præst tager hjerteskærende afsked med familien fra Ulstrup

Præst tager hjerteskærende afsked med familien fra Ulstrup

image title: 
smileus/123rf.com

”Jeg vil være ærlig og sige, at det er svært at stå her i dag, det er svært for mig at sætte ord på det, der er sket. Det vil jeg være helt ærlig omkring. Og sådan er det for os alle sammen. Det er svært både at sætte ord på omfanget af det, der er sket og så det, at det er en far, som har dræbt sin egen familie, sin hustru og de fire børn, som han selv har været med til at bringe til verden.” Sådan sagde Sognepræst Knud Bunde Fries i sin tale i Ulstrupbro kirke ved bisættelsen af Trine og hendes fire børn.

Tidligere på måneden blev familien på seks, fundet døde i deres hjem i et villakvarter i byen Ulstrup mellem Randers og Viborg. Det viste sig efterfølgende at være den 45-årige it-konsulent og familiefar Morten Nielsen, der havde dræbt sin kone og deres fire børn, inden han dræbte sig selv.

Tirsdag den 24. januar blev Trine og børnene bisat uden Morten.


Præstens tale var meget rørende og forsøgte at skabe en ende på de mange spekulationer, den frygtelige forbrydelse har skabt den forgangne måned:

”Spørgsmålet, som har presset sig på hos os alle: Hvorfor Morten gjorde det, har vi alle stillet os selv, også I nærmeste pårørende, og selvfølgelig har vi talt om det sammen, men dybest set, så får vi ikke et endegyldigt svar.”

LÆS OGSÅ: Derfor myrdede far hele sin familie

Til trods for den sørgmodige dag indeholdt præstens tale også håb for fremtiden.

”At mørket er dyb som natten, men at Trine og børnene jo er der som små stjerner på himlen, der lyser op, og som kan give håb, selv om de ikke er her mere. At de kan give håb for jer, der er tilbage, og at de kan lyse op i natten.”

Den hjerteskærende tale beskrev Trine, Josefine, Magnus, Cirkeline og Marius personligheder og sluttede med en forsikring om, at familien nu er et bedre sted.

”At når døden rammer vores liv, så skærmer Gud os. Og det er i den tro, at vi i dag tager afsked med Trine, Josefine, Magnus, Cirkeline og Marius. At de nu er hos Gud og omfavnet af hans kærlighed. Må Guds kærlighed være med dem, og må Guds kærlighed være med os alle.”

Læs hele sognepræst Knus Bunde Fries tale her.

Hvad synes du om præstens tale?

BT

 


Tags: 
Nøgleord: