PR-ekspert raser over ebola-fest

PR-ekspert raser over ebola-fest

image title: 
Foto: Ivan Mateev/123rf.com
Fredag den 13. marts inviterer Hornsleth Bar i Aarhus til ”Ebola Horror Party”, som er en fundraiser-fest til støtte for Røde Kors’ kamp mod ebola. Arrangementet går hele vejen med blodrøde drinks, bartendere i lægekitler og værtinder, der er sminket som syge ebola-ofre:
 
”Vi vil gerne sætte fokus på en langvarig og omfattende katastrofe, som vi ikke synes helt får den opmærksomhed, den har brug for,” siger bestyreren af Hornsleth Bar, Ulrik Tscherning, til Metroxpress.
 
PR-ekspert Stig Fog, der til dagligt rådgiver organisationer i fundraising og kommunikation, anerkender, at man er nødsaget til at tænke kreativt for at trænge gennem mediebilledet, men han mener alligevel, at arrangementet er for vidtgående:
 
”Jeg synes, det er usmageligt, at man på denne her måde leger, at man er syg - også selvom det er med henblik på at hjælpe. Ebola er jo ikke en leg, det er dødeligt alvor”.
 
Ulrik Tscherning har forståelse for kritikken, men påpeger samtidig, at det vigtigste er budskabet og det indsamlede beløb. Hos Røde Kors sætter man da også pris på initiativet, selvom organisationen ikke selv kunne finde på at lave et lignende arrangement:
 
”Hvis man kender bare en lille smule til Røde Kors, så ved man også, at det ikke er den måde, vi selv laver fundraising på. Og det kommer vi heller ikke til at gøre. Men på den anden side er vi altid ubetinget taknemmelige, når folk stabler en indsamling på benene til fordel for de ting, vi arbejder med,” siger Malene Berland Grauslund, der er projektleder i fundraiser-afdelingen hos Røde Kors.
 
Donationerne vil ifølge Hornsleth Bar komme via valgfrie entrepriser i døren samt en auktion, hvor der vil blive solgt gavekort og et maleri af den kontroversielle kunstner og medejer, Kristian Von Hornsleth, der har lagt kunst og navn til baren, men ikke har noget med selve driften at gøre.
 
Hvad mener du? Kan man gå over stregen selv i den gode sags tjeneste?
 
MetroXpress

Tags: