Prins Henrik er død: Havde ét sidste ønske

Prins Henrik er død: Havde ét sidste ønske

image title: 
TV 2 / DANMARK ©
I en alder af 83 år afgik prins Henrik sent tirsdag aften ved døden på Fredensborg Slot. Prinsen sov stille ind med den tætteste familie, Dronning Margrethe og sønnerne Frederik og Joachim ved sin side.

Dødsfaldet skete blot 10 timer efter, at prinsen var blevet udskrevet fra Rigshospitalet, hvor han havde været indlagt i 17 dage. Prinsen blev udskrevet, da han ønskede at tilbringe sin sidste tid på Fredensborg slot. Årsagen til dødsfaldet er endnu ikke oplyst. Det skriver TV 2.
 
Kongehuset oplyser, at prins Henriks bisættelse vil finde sted den 20. februar, hvortil prinsen havde ét særligt ønske.
 
Prinsens ønske var at blive kremeret og få spredt halvdelen af asken i danske farvande, mens den anden halvdel skal begraves i den private del af Fredensborg Slotshave.
 
Bisættelsen vil være en mindre ceremoni, hvor kun få andre end den nærmeste familie vil deltage.
 
LÆS OGSÅ: Henriks bror: Han har ikke længe igen

Valget om en mindre ceremoni og kremering kommer bag på kongehus-ekspert Søren Jakobsen.

”Det kommer simpelthen så meget bag på mig, at jeg har svært ved at sætte ord på. Andet end 'overraskende',” fortæller han til Ekstra Bladet.

I forbindelse med dødsfaldet er der erklæret officiel hofsorg i en måned, hvilket betyder, at personale i uniform vil være iført et sørgebind på venstre arm, og kongefamilien vil ikke deltage i selskabelige arrangementer.

Hele Danmark mindes i dag prinsen med flag på halvt samt blomster og levende lys ude foran Fredensborg Slot.
 
Du har også mulighed for at sende en kondolence til kongefamilien. På onsdag og frem til den 20. februar vil det fra klokken 9-17 være muligt at skrive en hilsen til kongefamilien i Det Gule Palæ på Amalienborg.

Hvad vil du huske prins Henrik for?

TV 2, TV2

Ekstra Bladet


 
Tags: