Prins Henrik som konge? Ja tak!

Prins Henrik som konge? Ja tak!

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Folketingets ligestillingsordførere siger god for, at prins Henrik kan få lov at blive konge, hvis han virkelig ønsker det.
 
Og han har da også flere gange udtalt, at han har et brændende ønske om at blive konge af Danmark.
 
Partierne mener dog, at der skal foreligge en helt konkret henvendelse fra Kongehuset, før man ønsker at tage stilling til et nyt lovforslag. Kongehuset må altså selv anmode om en ny titel til prinsgemalen.
 
LÆS OGSÅ: Prins Henrik slår til igen
 
Liv Holm Andersen (R), ligestillingsordfører, siger til Ekstra Bladet:
 
“Det må være noget nær det mindste ligestillingsproblem i verden, men når det så er sagt, så er holdningen hos Det Radikale Venstre, at hvis det er meget vigtigt for prins Henrik og et ønske hos kongehuset, så vil vi ikke have noget imod det. Det ville vi være positive og åbne over for. Jeg må dog indrømme, at jeg vil trække på smilebåndet den dag, hvor jeg skal trykke på den grønne knap i Folketinget. Der er trods alt mange problemstillinger, der er mere væsentlige både på det her område og alle andre områder, jeg kan komme i tanke om.”
 
Skal prins Henrik være konge af Danmark? Deltag i debatten HER
 
Manu Sareen (R), ligestillingsminister, skriver i en mail til Ekstra Bladet:
 
“Der er mange vigtige ligestillingsspørgsmål. Prins Henriks titel er for mig at se ikke et af dem. Jeg har simpelt hen ikke en holdning til den sag.”
 
Det ser ud til, at prins Henrik kan se frem til at blive konge af Danmark, hvis Kongehuset beslutter at sende en sådan anmodning til Folketinget.
 
Hvad er din holdning til, at prins Henrik gerne vil være konge?
 
Politiko

Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter