Prins Nikolai 18 år: Store ændringer på vej

Prins Nikolai 18 år: Store ændringer på vej

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Mandag den 28.august er der lagt op til en festlig dag i det danske kongehus med middag på Kongeskibet, Dannebrog, i anledning af prins Nikolais 18 års fødselsdag, det skriver Kendte.dk.

Selvom det for enhver ung mand er stort at træde ind i de voksnes rækker, er det for prins Nikolai ekstra specielt. For prinsen skal fremover tjene sine egne penge, idet han i modsætning til sin far ikke vil modtage nogen apanage.  

”Det er jo det, vi alle sammen har ventet spændt på. I flere generationer har kongehuset været lille, men nu hvor det er blevet så stort, har man sagt, at det kun skal være tronfølgeren, prins Christian, der skal have apanage,” siger Sebastian Olden-Jørgensen, lektor fra Københavns Universitet til TV 2.

LÆS OGSÅ: Dronningen kritiserer diskuteret kunst

Det betyder med andre ord, at prinsen i langt højere grad kan være med til at præge sit fremtidige liv. Han kan selv vælge sin karrierevej, og i hvor høj grad han ønsker at deltage i kongehuset.

”Man kan tænke sig alle mulige scenarier. Han kan glide tilbage til en slags privat, borgerlig tilværelse eller blive et fast inventar i kendiskredse og kulturen”, vurderer Sebastian Olden-Jørgensen ifølge TV 2.

Selv om prinsen i højere grad har mulighed for at træffe sine egne beslutninger, vil han ikke være helt fri fra kongehuset. Fordi han har prinsetitlen og samtidig er dronningens første barnebarn, vil der stadig være nogle erhverv, han ikke vil kunne vælge.

”Det er ikke særlig sandsynligt, at han bliver for eksempel tømrer, selvom det ikke kan udelukkes fuldstændig. Og så vil det heller ikke være særlig hensigtsmæssigt, at han bliver politiker”, siger Sebastian Olden-Jørgensen til TV 2.

Hvad tror du, at Prins Nikolai vil fremadrettet?

TV 2 
Kendte.dk