Prinsesse Isabella skal snart arbejde for føden

Prinsesse Isabella skal snart arbejde for føden

image title: 
Rafael Ben-Ari /123rf.com

I dag har Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys næstældste barn, Prinsesse Isabella, fødselsdag. Dermed når hun den første milepæl i sit liv, hun fylder nemlig rundt.

Den lille prinsesse vil dog ikke modtage så meget som en øre fra den danske stat. Det sker, fordi kongehuset har besluttet, at Prins Christian skal være tronarving, og dermed vil udelukkende han modtage penge. De resterende syv kongelige børnebørn må derimod selv knokle for pengene.

Når Prinsesse Isabella skal ud i det danske erhvervsliv, er der dog fortsat begrænsninger for, hvilket arbejde hun kan få.

”Dronning Margrethes far, Frederik den 9., sagde det meget godt til sine egne døtre: "Husk at smile, og vink!". Det er dét, hun skal. Sagt lidt mere alvorligt, hendes opgave bliver at finde en balance i sit liv, hvor hun kan opretholde en fornuftig indkomst uden at rode sig ud i noget politisk,” fortæller historiker og forfatter til flere bøger om det danske kongehus Jon Bloch Skipper.

LÆS OGSÅ: Frederik og Mary i sorg over familiemedlems død

Isabella skal derfor finde et erhverv, hvor hun ikke beskæftiger sig med noget politisk, og det vil derfor for eksempel ikke være muligt at arbejde i Danske Bank.  

”Men hun kan vælge et noget blødere erhverv. Det er en karrierevej, andre prinsesser har valgt, som for eksempel prinsesse Elisabeth (Dronning Margrethes kusine, red.), der var mange år i Udenrigsministeriet. Hun kan også - ligesom mange af mændene - uddanne sig inden for militæret,” siger han.

Til trods for de mindre fordelagtige økonomiske vilkår, så er mulighederne åbne for Isabella, og hun har rig lejlighed til selv at præge sit liv i den retning, hun ønsker. Hun må dog, ifølge Jon Bloch Skipper, regne med at skulle arbejde hårdere for at opnå samme respekt som sine forgængere. Det sker, fordi danskerne er blevet langt mere krævende og forventer mere af kongehuset.

”For to generationer siden var det nok bare at være født som kongelig. Men i dag er der ikke automatisk en medfødt respekt. Man skal arbejde hårdt for respekten, man kan ikke bare læne sig tilbage i lædersæderne i Bentley’en,” siger han. 

Hvad tænker du om, at det1 kun er prins Christian, der modtager penge fra staten?

TV2


Tags: