Private vil købe DF-annoncer ud af populært blad

Private vil købe DF-annoncer ud af populært blad

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
De fleste danskere har nok før eller siden kigget i det populære ’Ud & Se’-blad, som gratis kan læses i DSB’s tog. Og nogle af disse passagerer er nu blevet så trætte af at se på Dansk Folkepartis (DF) annoncer på krydsogtværs-siderne, at de har taget en drastisk beslutning.

På crowdfunding-hjemmesiden boomerang.dk har en gruppe oprettet en indsamling, der skal samle nok penge ind til, at man kan få slået DF af pinden og overtage annoncepladsen i det populære blad.

Det er meningen, at man vil indsamle 100.000 kroner, som så i stedet vil gå til annoncer for Dansk Flygtningehjælp og Projekt Udenfor, som hjælper de hjemløse.

LÆS OGSÅ: Tvillinger deler mand: Vil være 100% ens

Hovedinitiativtageren bag projektet hedder Peter Andreas Jørgensen, og han fortæller til B.T., at han fik ideen en dag i toget, og at han ikke forstod den debat, der foregik dengang, danskerne samlede ind til fordel for Syriens flygtninge. Her mente nogen nemlig, at pengene hellere skulle bruges på de hjemløse og ifølge Peter Andreas Jørgensen udelukker det ene ikke nødvendigvis det andet:

”Jeg vil gøre op med den tanke, at man ikke både kan støtte flygtninge og de hjemløse herhjemme. For det ene udelukker ikke det andet. Her kan du så sige, at Dansk Folkeparti har været bannerførere for, at man ikke kan støtte begge dele.”

Ifølge DF’s pressemedarbejder, Henrik Mogensen, har partiet haft annoncepladserne i omkring 10-12 år, og de er fint tilfredse med deres annoncer, og har allerede betalt for annoncepladserne for næste år.

Peter Andreas Jørgensen oplyser dog overfor B.T., at hvis det viser sig, at de ikke kan få annoncepladsen i fremtiden, så vil Dansk Flygtningehjælp og Projekt Udenfor stadig få tildelt pengene.

Kunne du finde på at støtte Peter Andreas Jørgensens projekt?

B.T.