Privatfest gik galt: Mand dræbt af politiet

Privatfest gik galt: Mand dræbt af politiet

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Det hele startede, fordi der var en anmeldelse om høj musik, hvilket fik politiet til at rykke ud til en lejlighed på Sankt Mortens Gade i Rønne på Bornholm. Da politiet ville tage anlægget fra den 48-årige mand eskalerede det hele:

”Vi bliver kaldt ud til en episode, hvor der bliver spillet høj musik. Og betjentene vælger at tage mandens anlæg med, da de er sikre på, at han vil spille høj musik igen. Og det er her, han vælger at angribe dem med kniv,” forklarer efterforskningsleder ved Bornholms politi, Peter Jørgensen.
 
Den lykkedes manden at ramme en af betjentene i ryggen med kniven, hvilket medførte læsioner i betjentens ryg.
 
”Han angriber betjentene og rammer den ene med flere stik. Vores kollega blev behandlet på akutmodtagelsen efterfølgende. Han er udskrevet nu, og han har det godt fysisk, men ikke så godt psykisk,” siger efterforskningslederen.
 
Efter knivstikket besluttede politiet sig for at afgive skud, og den 48-årige mand blev ramt. Derefter begyndte betjentene at give førstehjælp til manden, inden han blev bragt på akutmodtagelsen på Bornholms Hospital, hvor hans liv ikke stod til at redde. Manden afgik ved døden 03.03, oplyser politiet til BT.
 
LÆS OGSÅ: Sådan må du aldrig stille dine glas
 
BT har været i kontakt med mandens nabo, der fortæller, at han var en særdeles omtalt person på Bornholm, fordi han ofte sad forskellige steder og drak alkohol, og skulle angiveligt være skizofren.
 
”Alle vidste, hvem han var, fordi han ofte befandt sig de samme steder rundt om i Rønne. Hele sommerperioden har han siddet på en bænk her i nærheden og snakket til en øldåse, og det har skræmt mange folk,” fortæller Regitze, der til daglig studerer, til BT.
 
Regitze og hendes familie havde ikke kontakt med den 48-årige mand, men har tidligere haft problemer på grund af uro og støj fra mandens lejlighed, hvor de har måttet kontakte politiet. Men manden ville sjældent åbne døren for politiet, så de var nødsaget til at slukke for strømmen i hele bygningen for at stoppe støjen.
 
Dette var proceduren indtil sommerperioden, hvor han angiveligt fik sig en kæreste.
 
”Og det var muligvis derfor, at vi faktisk ikke har hørt så meget fra ham siden i sommers. Men hans høje musik og larm har været skyld i, at underboen flyttede.”
 
Politiet har også bekræftet, at de i forvejen kendte til manden.
 
Reagerede politiet som de skulle, eller skulle manden have levet?
 
BT
Tags: 
Nøgleord: