Problemer med alger? Kom i gang med facaderens

Problemer med alger? Kom i gang med facaderens

Hvis du kan relatere til overskriften, er du langt fra den eneste. Alger lever i bedste velgående i fugtige områder, og hvor der er en del skygge at finde. Alger er i sig selv ikke skadelige, men det er ikke pænt at se på.
 
Hvis du oplever en del alger på fliser eller andre betonoverflader, kan disse blive glatte. Og dét kan være en risiko for dig. Heldigvis er der hjælp at hente - også inden for overskuelighedens grænser.
 
Du skal have fat i facaderens. Og snart vil dine grønne og algefyldige facader være fortid. Du får her en guide til, hvordan du nemt anvender facaderens, samt hvad du skal være opmærksom på.
 
Anvend din facaderens med det sammeFacaderens kan du købe i diverse byggemarkeder. Uanset overflade kan du bruge den samme facaderens. Dog er der forskel på anvendelsesmetoden afhængigt af facade. Hvis du har en muret eller pudset facade, bør du først forsøge at fjerne algerne med en børste og vand. Dette er også gældende for sokler.
 
Hvis det ikke er nok, kan du anvende facaderens. Det samme gør sig gældende, når det kommer til træværk. Hvis du alligevel er i tvivl om, hvordan du skal gøre, kan du købe dig til hjælp med facaderens. På den måde er det hurtigt overstået, og du vil ikke skulle røre en finger.
 
Hvis du oplever algebelægning på fliser eller andre lignende overflader, og du har mod på det, kan du give dig i kast med at komme algerne til livs. Hertil skal du anvende facaderensen. Her vil du opnå det mest succesfulde resultat, hvis du bruger en hård kost. Hvis det ikke kan gøre det, kan du forsøge en mild slibning. Dette gør du ved at sprede fugesand ud på terrassen og feje det jævnligt i et par uger. Dette giver dig desuden den fordel, at du får fyldt fugerne samt nedbrudt eventuelt ukrudt.
 
Do’s and don’ts med facaderensNår det kommer til facaderens, er der mange, som per automatik finder højtryksrenseren frem. Dette er imidlertid ikke den bedste løsning. Du risikerer at give den pågældende bygning vand i den bagvedliggende konstruktion. Derudover kan højtryksrenseren efterlade overfladen langt mere ru, hvorfor den er særligt attraktiv for alger.
 
Derudover bør du ikke give dig i kast med at fjerne alger på dit tag. Der kan både ske skader på taget, når du går der, og du har risiko for at lave vandskade inde i huset, hvis der er for meget tryk på vandslangen. Som ved højtryksrenseren bliver den mere ru overflade et særligt attraktivt levested for alger.  
 
Det er altid en god ide at lave en lille test på en mindre overflade, så du er sikker på, at den givne overflade kan tåle facaderensen. Hvis det ikke er tilfældet, vil du kunne se en tydelig misfarvning på det område, hvor facaderensen er påført. Hvis du er i tvivl, så lad det sidde lidt, og se, om det har nogen effekt. Og nu er det bare at komme i gang. 
Tags: