Programserie: Er du berørt af stress?

Programserie: Er du berørt af stress?

image title: 
Foto: file404/123rf.com
Hvis du den seneste måneds tid har haft hovedpine, maveproblemer eller uregelmæssig hjertebanken, er du langt fra alene. En Megafon-måling for TV2 viser nemlig, at 78 procent af danskerne den seneste måned har mærket til et eller flere af de mest almindelige symptomer på stress.
 
I den forbindelse har TV2 i denne og næste uge fokus på pressede danskere, blandt andet i aftenens program ”Fældet af stress”. Dertil har tv-kanalen, som nævnt, fået foretaget en måling, og ifølge Sundhedsstyrelsen er symptomerne, som optræder i undersøgelsen, alle tegn på langvarig stress:
 
”Hvis du går rundt og har ondt i maven, fordi tingene ikke lige flasker sig for dig, så er det jo ikke nødvendigvis et symptom på stress. Men hvis symptomerne går ud over ens funktion i dagligdagen, og hvis man kan mærke det på arbejdet, så er det symptomer på stress,” forklarer Bo Netterstrøm, der har forsket i stress og er ejer af stressbehandlingsklinikken ’Kalmia’, til TV2.
 
LÆS OGSÅ: Ældre bruger alkohol som selvmedicinering
 
Selvom hele 78 procent af danskerne altså har symptomer på langvarig stress, er det kun 14 procent (komma) der har været i behandling i løbet af de seneste fem år. Og det er der ifølge neuropsykolog Christian Gaden Jensen en god forklaring på:
 
”Der findes meget få behandlingstilbud, så det ville klart hjælpe på det, hvis der var flere muligheder. Ofte ved de stressramte slet ikke, hvor de skal søge hjælp, og lægerne ved heller ikke, hvor de skal sende dem hen for behandling. Vi har simpelthen behov for gratis behandling med dokumenteret effekt.”
 
Har du selv mærket symptomer på stress den seneste måned? Eller kender du nogen, der er ramt af stress?
 
TV2

Tags: 
Nøgleord: