Provodigter bliver politiker

Provodigter bliver politiker

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Yahya Hassan er først og fremmest kendt som provokerende digter med markante holdninger, men nu får den unge lyriker endnu en titel på sig. Således meddeler Nationalpartiet i en pressemeddelelse, at den 19-årige digter stiller op for partiet, og det glæder partiformand Kashif Ahmad:
 
”Vi er glade og stolte over, at Yahya har valgt at stille op for os, og jeg glæder mig til vores videre samarbejde. Han er et ungt friskt pust til det politiske landskab i Danmark,” lyder det ifølge Ekstra Bladet fra Kashif Ahmad. 
 
Nationalpartiet blev stiftet i november sidste år og er endnu ikke opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. På sin hjemmeside oplyser partiet således, at det har 15.142 vælgererklæringer, hvoraf 8560 er godkendt, mens det kræver over 20.000 godkendte vælgererklæringer at blive opstillingsberettiget.  
 
I sidste uge offentliggjorde Yahya Hassan på Facebook sin støtte til partiets vision om at fremme danske værdier som respekt, tolerance og fredelig sameksistens. I partiets pressemeddelelse uddyber han sin primære grund til at stille op:
 
”Jeg repræsenterer Nationalpartiet for at være med til at kunne forene de forskellige mennesker i vores samfund.”
 
Yahya Hassan har i særdeleshed markeret sig med stærke holdninger omkring integrationspolitikken i Danmark, og ikke overraskende er det også primært det område, han kommer til at beskæftige sig med:
 
”Han har en historie for sig selv. Han er flygtningebarn fra Palæstina, er vokset op i en ghetto i et socialt belastet område. Han har i dén grad indsigt i flygtninge- og indvandrerspørgsmål og selvfølgelige uddannelsesspørgsmål,” siger Kashif Ahmad til Ritzau.
 
I marts måned blev Yahya Hassan dømt for vold efter at have slået en mand under en bytur i Aarhus i februar. I den forbindelse blev den unge digter dømt til fire måneders betinget fængsel med to årsprøvetid, hvor han ikke må begå noget kriminelt.
 
Hvordan tror du, at Yahya Hassan vil klare sig som politiker?
 
Ekstra Bladet
 
Tags: 
Se debatter