Qvortrup kan slippe for fængsel

Qvortrup kan slippe for fængsel

image title: 
Foto: Alexander Kharchenko/123rf.com
Selvom Qvortrup har fået en dom på tre måneders ubetinget fængsel, så har han, hvis han vælger at anke, mulighed for at slippe for at komme bag tremmer. I stedet har han mulighed for tre måneder med fodlænke.

Henrik Qvortrups advokat Anders Nemeth fortæller følgende til BT om muligheden for fodlænke:

“Vi havde krævet og håbet på en frifindelse. Når det er sagt, så er det med en vis tilfredsstillelse, at retten sanktionsmæssigt ligger sig drastisk under, hvad anklagemyndigheden havde bedt om. Så er det også med en vis tilfredsstillelse, at det ene år er betinget. Derudover er realiteten, at det der omtales som tre måneders ubetinget fængsel ikke medfører en frihedsberøvelse rent teknisk. Det betyder, at man får fornøjelsen af at afsone hjemme med fodlænke,” siger Anders Nemeth.

LÆS OGSÅ: Kvinde anmeldt for sin egen voldtægt i Dubai

Om Qvortrup skal have fodlænke på eller afsone tre måneder i fængsel, er op til kriminalforsorgen.

“Muligheden for at få fodlænke er lavet for dem med bolig, job, studie mv. Så personen har mulighed for at beholde job, hus eller pladsen på sit studie. For det er en alvorlig indgriben i disse ting, hvis man skal en tur i fængsel,” forklarer pressemedarbejder hos Kriminalforsorgen, Sabrina Ejstrup Vig.

Det ser dog ikke umiddelbart ud til, at Henrik Qvortrup kan beholde sit job på Radio24syv, hvor han har været på programmet Q & A, der kort fortalt er et mediekritisk program. Her har han været på pause, mens sagen stod på.

Hvad synes du om dommen? Var den passende?

BT 
Tags: