Råd og dåd til køb af bil

Råd og dåd til køb af bil

At købe en bil er en kompliceret proces og alle vil gerne være sikre på, at de ikke mangler et vigtigt checkpoint, når det store indkøb skal gøres. Derfor bringer vi her en guide til vigtige punkter at gennemgå, inden du skal hive pengene op af lommen.
 
Før du besøger forhandleren
Undersøg altid potentielt interessante biltyper hjemmefra, før du besøger en forhandler. Du skal have en rimelig ide om, hvad du vil have, og hvad du er villig til at spendere, inden du går til næste skridt. Grundig research i starten sikrer, at du køber en bil, der passer til dit budget og dine behov.

Kend dit budget

Sørg for, at du ved, hvor meget du har råd til at bruge, uanset om det er kontant eller via et lån. Hvis du mangler penge til en ny bil, så se her.
 
Overvej også de løbende omkostninger, der er i forbindelse med at eje en bil. Forsikring, brændstof, service og reparationer er alle udgifter, du skal tænke ind i dit bilbudget. Vær derfor sikker på, hvor din smertegrænse ligger rent økonomisk og hold dig til det - også selvom det er nemt at blive fristet, når først man står nede ved forhandleren!

Få et overblik over omkostningerne ved brug af bilen

Før du kaster dig over din favorit bil, er det også nødvendigt at gennemgå de omkostninger, der kommer til at være i forhold til daglig brug af bilen. Overvej først og fremmest det kilometertal, du regner med at køre på årlig basis, således kan du hurtigt lave et overslag ved at gange det op med de gennemsnitlige benzinpriser.
 
Hvis du kører langvejs fra kan det være til fordel at vælge en Diesel model. Dog forventes det dog at Diesel er en uddød race omkring år 2030. Herefter forventer man at elbiler overtager pladsen og det er også hvad man ser mere og mere til. I Norge består Oslo’s trafik af omkring 40% elbiler i form af mærker som Tesla, Volkswagen og BMW.

Undersøg bil varianterne og mærk efter

Alle har et favoritmærke, eller kender en med forstand på biler, som anbefaler et mærke. Det vigtigste for dig som bilejer er at du finder køreglæde i at sætte dig i bilen og køre af A til B hver dag.
 
Årets bil 2018 blev kåret til Volkswagen Golf -serien. Det er primært den klasse man er ude i, når man skal kigge efter nye biler idag. Mikrobiler er faldet lidt af den og de lidt større modeller sælger bedre end aldrig før, grundet at afgiften er blevet hugget lidt ned. Så hvis du har børn og hunden med ville en stationcar nok være det mest optimale, mens en Sedan til dig og konen vil være mere stilet. Husk at prøvekør bilen adskillige gange for at gøre dig helt sikker i dit valg. Det er et stort valg som koster mange penge. 
Tags: