Rørende: Byttede drømmerejse for el-cykel

Rørende: Byttede drømmerejse for el-cykel

image title: 
Foto: Kjellerup IF
I de danske idrætsforeninger spiller frivillige en meget stor rolle. Én af disse frivillige er 70-årige Peter Jacobsen, der i Kjellerup IF går under navnet Kridt-Peter. Kridt-Peter lider af lungesygdommen KOL, men er altid at finde på tilskuerpladserne, når der spilles kamp eller trænes, og han filmer alle førsteholdets kampe.

Da fodboldspilleren Mikkel Hylleberg sammen med to holdkammerater vandt en rejse til England for at se Premier League-fodbold, vidste de godt, hvordan præmien skulle bruges.

”Han er så livsbekræftende at være sammen med, og jeg kan ikke lade være med at beundre ham,” lyder det fra Mikkel Hylleberg til DBU.

Kridt-Peters lungesygdom giver ham problemer med at trække vejret, når han skal transportere det tunge videoudstyr frem og tilbage på de jyske fodboldbaner. Derfor besluttede Hylleberg og hans kammerater at sælge rejsen og bruge pengene på en el-cykel til Kridt-Peter.

”Jeg havde godt lagt mærke til, at Peter havde kæmpet mere med kræfterne og havde måttet holde flere pauser på det sidste, når han kom for at se os træne eller filme vores kampe, og da jeg mødte ham ude på træningsbanen, spurgte jeg ind til det. Her fortalte han mig om sine udfordringer,” fortæller den 21-årige fodboldspiller.

Kridt-Peter fik senere overrakt cyklen ved et sponsorarrangement.

”Han blev så glad og rørt – og jeg tror faktisk dårligt nok, han har været af cyklen siden,” fortæller Mikkel Hylleberg til DBU.

Hvad er det bedste, du har gjort for nogen?

BT