Rørende: Kræftramt skoleinspektør hyldes

Rørende: Kræftramt skoleinspektør hyldes

image title: 
Foto: Robert Churchill/123rf.com
Skoleinspektøren på Bethlehem High School i New Hampshire, USA, 37-årige Courtney Vashaw, kommer nok aldrig til at glemme dette års afgangsklasse – og det er der en rigtig god grund til.

Klassens 41 elever har nemlig besluttet sig for at donere deres studietursopsparing på 8.000 dollar til Courtney Vashaw, fordi hun tilbage i april måned fik diagnosticeret den sjældne kræftform synovial sarcoma.

I næste uge tager hun derfor til New York for at planlægge et behandlingsforløb, og det projekt har eleverne altså valgt at bakke økonomisk op om med den flotte gestus. Det glæder naturligvis Courtney Vashaw:

”At de tager den beslutning er virkelig et vidnesbyrd om de her børns karakter,” fortalte hun til TODAY.com efter at være blevet overrakt donationen.

 Eleverne fortæller enstemmigt, at Courtney Vashaw har en stor plads i deres hjerter, og beslutningen var derfor ikke svær at tage.

 ”Vi kender hende alle sammen, og hun har betydet så meget for os, at det skulle gengældes nu,” siger Christopher Sirois, som bakkes op af klassekammeraten Ian Bake:
 
”Hun er utrolig omsorgsfuld og meget uselvisk. Det ville vi også være.”
 
En anonym borger har sidenhen startet en internetindsamling, der skal sponsere en studietur til de gavmilde elever, og det har indtil videre resulteret i et beløb på omkring 5.000 dollar.

Hvad mener du om klassens gestus? Savner verden flere mennesker som dem?

Se en video, hvor donationen bliver overrakt på tv2.dk