Radiovært forsvarer kanindrab i live radio

Radiovært forsvarer kanindrab i live radio

image title: 
Foto: Radio24syv/Facebook
Det har skabt heftig debat og er blevet mødt med stor forargelse, at radioværterne Kristoffer Eriksen og Asger Juhl i Radio24syvs program ’Morgen!’ i går dræbte kaninen Allan for åben mikrofon.

Det skete for at sætte fokus på dyrevelfærd, som var på programmet pinsemandag, blandt andet med dyrevennen Linse Kessler på besøg. Hun forsøgte flere gange at stoppe radioværterne, før hun til sidst måtte give op og forlade studiet, da hun ikke ønskede at være vidne til drabet.

Der var dog et helt bestemt formål med at dræbe kaninen. Det forklarer værten Asger Juhl til BT:

”Det er som om, at nogle folk ikke har erkendt, at dyr skal dræbes, før man kan spise dem. Men de kan ikke klare at blive konfronteret med drabet. De tror bare, at kødet bliver tryllet frem i køledisken, og det giver ikke mening”.

LÆS OGSÅ: Død mus fundet i dagligvare

Han forklarer ydermere, at de dræbte kaninen for at skabe refleksion og debat omkring dyrevelfærd, men vigtigst af alt: for at spise den til aftensmad. Dyr skal nemlig dø, for at man kan blive mæt, siger han.

Inden drabet havde de to radioværter allieret sig med en dyrepasser fra Aalborg Zoo for at sikre sig, at kaninen blev dræbt så humant som muligt.

Hør her, hvordan det lød, da kaninen Allan blev dræbt:
 

Var det synd, at vi slog kaninen Allan ihjel for at få kød på middagsbordet?Vi tog debatten om danskernes hykleriske forhold til dyrevelfærd og spurgte blandt andet, om det er værre at slå en kanin ihjel for at få aftensmad end at købe bøffer fra køledisken. Det udviklede sig dramatisk. Asger Juhl blev jagtet rundt i studiet af Linse Kessler, der forsøgte at forhindre ham i at slå Allan ihjel. (Allan er blevet slået ihjel efter grundig vejledning af en dyrepasser fra Aalborg Zoo.)

Posted by Radio24syv on Monday, May 25, 2015


Hvad mener du om drabet? Helliger målet midlet?

Berlingske
Tags: 
Se debatter