Reality-deltagere sendt i krig i Syrien

Reality-deltagere sendt i krig i Syrien

image title: 
Foto: sbs.com
I det australske reality-tv-program ”Go Back To Where You Came From”, der snart går i gang med tredje sæson, sendes programmets seks deltagere ud på en rejse, der skal vise dem, hvad flygtninge er gået igennem for at nå til Australien. Fælles for deltagerne er, at de enten har et positivt eller negativt syn på flygtninge.

I de hidtidige sæsoner har deltagerne blandt andet besøgt et flygtningeskib, boet i en flygtningelejr i Kenya og i et slumkvarter i Jordan.

I den kommende sæson, der har premiere i Australien den 28. juli, er deltagerne sendt til Syrien for at hjælpe kurdiske soldater i krigen mod Islamisk Stat. Det skriver det australske nyhedssite news.com.au.

Det kunne have fået fatale konsekvenser, fortæller en af programmets deltagere, Nicole:

”Først forstod jeg ikke situationens alvor. Jeg vidste, det var farligt, men jeg forstod ikke helt, hvor enormt farligt det var,” siger hun og fortsætter:

”Det var først flere dage efter, at det gik op for mig, at folk bliver dræbt her, og at vi aktivt var i krig med Islamisk Stat. Vi kunne være døde”.

Nicole har et positivt syn på flygtninge, modsat hendes rejsefæller, og hun mener ikke, at de andre deltagere viste nok respekt over for syrerne, der flygter i massevis til Australien.

Hvad mener du om nutidens reality-tv? Kan det blive for realistisk?

BT
Tags: