Reform skyld i unges flugt

Reform skyld i unges flugt

image title: 
Foto: Knud Nielsen/123rf.com
Det er populært som aldrig før at tage på efterskole, og det mærkes blandt andet på Himmerlands Ungdomsskole, der i år har nået sit maksimale antal elever.

Ifølge lederen Jesper Laubjerg, der har 133 elever klar til skolestart, skyldes det blandt andet, at efterskolerne tilbyder undervisning målrettet den enkelte elev:

”Vi er en traditionel efterskole, der fagligt breder os bredt. Men vi har stor succes med at tilbyde enkelte fag i udvidet form. Ikke mindst digitale fag. De unge vil gerne specialisere sig,” fortæller han til DR Nyheder.

Jesper Laubjerg oplever desuden stor succes med at bevæge sig længere væk fra traditionel holdsport for i stedet at fokusere på individuel fitness, træning og dansemuligheder.

LÆS OGSÅ: Bekymret minister: I Asien er de sultne

Ifølge Inger Dueholm, efterskoleforeningens nordjyske formand, er der dog også en anden vigtig grund til, at de unge og deres familie i højere grad vælger et år på efterskole – folkeskolereformen:

”Der er skoler, der bliver lukket, og der er skoler, der bliver lagt sammen. Der er stor usikkerhed omkring lærernes vilkår, og så tror jeg mange tænker... Jamen, så kunne vi gøre noget helt andet,” siger hun.

Endnu er de reelle fordelingstal mellem folkeskolen og efterskolerne ikke offentliggjort, men stort set alle landets efterskoler må melde alt optaget i det kommende skoleår.

Har skolereformen fået dig til at overveje at sende dit barn på efterskole? Hvad er fordelene ved en efterskole?

DR Nyheder
Tags: