Regeringen vil hæve priserne på cigaretter

Regeringen vil hæve priserne på cigaretter

image title: 
Foto: Fried Dough
Regeringen dropper nu at indføre reklameafgiften, og vil i stedet fra nytår hæve prisen på en pakke cigaretter med en krone. Det oplyser skatteminister Benny Engelbrecht (S) til Jyllands-Posten.
 
“Reklameafgiften er blevet overhalet af virkeligheden. Vi har set et uventet stort fald i reklamemængden, og det betyder, at det oprindelige formål med afgiften faktisk er indfriet,” siger ministeren i en pressemeddelelse.
 
“Meget tyder på, at markedet via den naturlige digitale udvikling bevæger sig i retning af et markant mindre papirforbrug. Det er glædeligt. Miljøet bliver allerede nu forskånet for en stor mængde papiraffald, og det er derfor ikke nødvendigt at indføre reklameafgiften.”
 
LÆS OGSÅ: SF: Hash-regler under bilkørsel for stramme
 
Regeringen regnede i 2012 med, at der i det efterfølgende år ville blive omdelt 153.000 ton reklamer.
 
Forventningen var, at afgiften ville få mængden af reklamer til at falde til 145.000 ton. Men der blev kun omdelt 128.500 ton reklamer i 2013.
 
Uden denne reklameafgift, står regeringen nu og mangler 190 millioner kroner i indtægter. Dette skal indhentes ved at hæve afgifterne på tobak og cigaretter, og fra 2016 hæves prisen på en pakke cigaretter med en krone.
 
Hvad mener du om at priserne på cigaretter skal til at stige? Bør regeringen finde pengene et andet sted fra?
 
Jyllands Posten

Tags: 
Se debatter