Religiøs påklædning hindrer muslimer i at få job

Religiøs påklædning hindrer muslimer i at få job

image title: 
Foto: Sylvie Bouchard/123rf
Muslimske kvinder har svært ved at få job på grund af vores islamiske påklædning. Det mener en 15-årg muslim, og hun har derfor skrevet et læserbrev til nationen! om det hun kalder ”Ligestilling, men alligevel ikke ligestilling”.

LÆS OGSÅ: Kristne og muslimer har samme idealer 

I sit brev skriver pigen, som ønsker at være anonym af hensyn til sine chancer for at få job, at politikerne bør interessere sig for de problemer, hun og andre muslimske piger og kvinder har med at få job på grund af deres religiøse påklædning. Hun fortæller også om de oplevelser, hun og hendes veninder har haft i sit forsøg på at få et fritidsjob.

 ”Vi har snakket med Bilka og Føtex om vi har lov til at arbejde med vores islamiske påklædning. De fortæller, at vi kun må gå med bukser. Men vores islamiske påklædning forhindrer os ikke i at udføre vores arbejde, som for eksempel at stå ved kassen,” skriver hun.

Pigen mener, at det indirekte påvirker muslimske piger til at droppe deres islamiske påklædning.  

”Mange vælger ikke at bære tørklæde fordi de frygter at de ikke kan få noget job i fremtiden,” skriver pigen og indikerer, at det er et problem for religionsfriheden.

LÆS OGSÅ: Muslim tvunget til at spise svinekød

Pressechef Mads Hvitved fra Dansk Supermarked, som ejer Føtex og Bilka, bekræfter, at islamisk påklædning såsom jilbab er i strid med butikkernes retningslinjer for påklædning.

”Beklædningsreglementet har flere formål: Dels at sikre en ensartet uniformering, så det er tydeligt for kunderne, hvem der er medarbejdere, og hvem man kan spørge om hvad i en butik og søge vejledning hos. Dels er der arbejdsmiljømæssige hensyn bag uinformeringens og beklædningsreglementets udformning; herunder sikker og forsvarlig udførelse af arbejdet,” siger Dansk Supermarked.

Hvad mener du om, at muslimske kvinder ikke kan få lov at bære deres religiøse påklædning på arbejde?

Ekstra Bladet
Tags: