Respektløst: Læge håner bedøvet patient

Respektløst: Læge håner bedøvet patient

image title: 
Foto: Dmitry Kalinovsky/123rf.com
En kikkertundersøgelse i tarmen er sjældent noget, man ser frem til, og det var bestemt heller ikke tilfældet for en amerikansk mand.

For at komme så let som muligt gennem undersøgelsen, sørgede han for at videooptage lægens instruktioner inden bedøvelsen, så han var sikker på at kunne huske det, når han vågnede fra narkose.

Optagelsen afslørede dog lidt mere, end manden havde regnet med.

På vej hjem fra hospitalet kunne han nemlig høre, at den kvindelige anæstesilæge, så snart han var bedøvet, begyndte at håne ham med meget grimt sprogbrug.

”Fem minutter efter du gik ind til forundersøgelsen, havde jeg lyst til at slå dig i ansigtet, så du kunne tage dig lidt sammen,” siger den 42-årige kvindelige læge på optagelsen.

Lægen stopper dog ikke her, for da en assistent nævner, at manden har lidt udslet på armen, begynder hun igen at kritisere den bedøvede patient.

”Du får måske noget syfilis på armen eller noget. Det er sikkert tuberkulose i hans penis, så du skal nok klare den,” sagde hun til assistenten.

Manden har efterfølgende sagsøgt lægen og hospitalet for æreskrænkelse og lægesjusk, hvilket har sikret ham en erstatning på godt og vel 3,3 millioner kroner.

Den kvindelige anæstesilæge er sidenhen blevet fyret fra sin arbejdsplads.

Tror du, at sådanne episoder også finder sted i Danmark? Kunne lignende tilfælde forekomme i andre erhverv?

Dagens.dk