Restaurant: Ingen bestik til handicappet

Restaurant: Ingen bestik til handicappet

image title: 
Rama Nugroho/123rf.com
Louise Juul var i weekenden på pizzarestauranten Mackies i Aarhus, med sine studiekammerater. Mackies er en 40 år gammel restaurant, med et velkendt koncept: du skal spise pizzaen med fingrene, bestik er nemlig ikke tilladt.

Men Louise har et kæbehandicap, og er derfor ikke i stand til at tygge maden:

”Da jeg står og forklarer mit problem til manageren, siger han, at det da ærgerligt, men han har taget bestikket væk fra folk, der er mere handikappede, end jeg er,” fortæller hun til TV2 Østjylland, og fortsætter:

”Tjeneren kommer hen til os og spørger, om vi er bekendt med konceptet om, at man ikke må spise pizza med bestik, og det var jeg. Jeg fortæller tjeneren, at jeg venter på en kæbeoperation, og at jeg ikke var i stand til at tygge, og spørger om restauranten ikke kan gøre en undtagelse.”

LÆS OGSÅ: Skal der kalorier på menuen? 

Men konceptet var ikke til diskussion, lød svaret.

Louise fik at vide, at hvis hun bestilte pommes frites, så var det helt okay at bruge bestik. Hun fortæller at hun i to omgange forklarer tjeneren sit handicap, og derfor slet ikke kan tygge noget.

Louise vælger at skære sin pizza i små stykker i smug, og regner ikke med at restauranten vil gå så langt som at tage bestikket fra hende.

Men det gør restaurantchefen med det argument, at Louise handler respektløst overfor stedet og den nu afdøde ejer – Michael John Lee.

”En ting er, at de har et koncept. Noget andet er, hvordan du håndterer situationen. Han vælger at stå højlydt og beskylde mig for at være respektløs overfor stedet og den afdøde ejer og udstiller mig overfor mine venner og andre mennesker i restauranten.”

Mackies restaurantchef Sander Lee, forsvarer restaurantens koncept:

”Det er vores restaurant, og det er vores ret at køre det, som vi vil, og mange elsker os for det. Der er mange, der synes, det er en del af oplevelsen at spise med fingrene,” fortæller Sander Lee, der aldrig har tilladt nogen anden gæst at spise pizza med bestik på restauranten.

Synes du, det er i orden at tage bestikket fra en handicappet?

TV2