Rige rumænere agerer hjemløse i Danmark

Rige rumænere agerer hjemløse i Danmark

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I aften kl. 20 på TV3 kan man se tv-dokumentaren ’Jagten på gangsterne fra øst’, som er lavet i samarbejde med Ekstra Bladet og to rumænske journalister. I dokumentaren går de to journalister undercover for at afdække det kriminelle udenlandske miljø i Danmark.
 
Her møder man blandt andet rumænerne Viorel Caldarar senior og junior, der begge har solgt hjemløseavisen Hus Forbi i Danmark. Ifølge de skjulte optagelser, er det dog ikke det eneste, far og søn har fået tiden til at gå med.
 
På optagelserne ses den yngre Viorel Caldarar nemlig fortælle de to undercover-journalister om virksomhedssvindel og stjålne telefoner, mens han også fremviser bundter af pengesedler på et hotelværelse.
 
LÆS OGSÅ: Levakovic-brødre udvist af Danmark
 
De to rumænere er sidenhen taget tilbage til deres hjemland, hvor familien ejer en stor gård i en lille landsby ude på landet. På gården bliver de konfronteret med de skjulte optagelser, men Viorel Caldarar senior nægter pure, at han eller sønnen skulle have begået kriminalitet i Danmark.

”Jeg har ikke gjort noget forkert. Absolut ingenting. Jeg beklager, hvad jeg gjorde med det stykke pølse til 20 kroner. Men det ved politiet også. Og drengen har aldrig stjålet. Absolut ingenting,” siger han til Ekstra Bladets udsendte reporter.

Da reporteren spørger, hvorfor de tager til Danmark under påskud af at være hjemløse, fortæller Viorel Caldarar senior, at de aldrig har påstået at være hjemløse.

”Jeg har ikke sagt, at jeg ikke har noget hjem. Vi er i Danmark, fordi man tjener bedre. Der er ikke noget arbejde i Rumænien. Dyrene og jorden løber kun lige rundt,” slutter han.

Hvad bør man gøre for at forhindre organiseret kriminalitet begået af udlændinge i Danmark?

Ekstra Bladet
Tags: