Risikerer du også at få klippet nummerpladerne?

Risikerer du også at få klippet nummerpladerne?

Ifølge en pressemeddelelse fra Skattestyrelsen er der lige nu mere end 100.000 bilejere, som er i risiko for at få klippet deres nummerplader. Dette er fordi, at Skattestyrelsen nu har fået opgjort, at danske bilejere til sammen skylder den danske stat mere end 750 millioner kroner. Disse mange millioner skyldes ubetalte motorafgifter, og er cirka fordelt ud fra 230.000 personer, hvor altså 130.000 personers gæld allerede er ved at blive inddrevet. Dette ender altså ud med, at der stadig er omkring 100.000 danske bilejere, som skylder en stor sum penge til Danmarks statskasse i ubetalt motorafgift. Du tænker måske, at disse 100.000 mennesker nok primært er skumle virksomhedsejere, men det er faktisk primært helt almindelige danskere. 90 procent af de forgældede bilejere er nemlig almindelige privatpersoner i Danmark. Politiet er blevet i denne sammenhæng blevet sendt på arbejde. De er sendt ud for at klippe nummerpladerne på disse biler. Bliver dine nummerplader klippet er dette fordi, at du ikke har betalt den opkrævning, som du skylder. Dette har du ti dage til. Mere end 1000 sæt nummerplader er allerede blevet indraget i Maj 2019. Men hvordan sikrer du, at det ikke er dig og din bil der skylder penge?

Hvad kan du gøre?

Det er altid vigtigt med et nummerplade tjek. Tjekker du en nummerplades oplysninger, får du alt den information, du har brug for. Du kan for eksempel have været ude og købe en brugt bil. I denne sammenhæng er det meget vigtigt, at du også tjekker pladerne. Hvis du inden køb tjekker nummerpladerne på den kommende bil, kan du se, om der er nogen som helst form for restgæld i bilen. Med denne information ved du, om du kan tillade dig at købe bilen eller ej. Det er vigtigt at blive klog på bilen, før du køber den, når den er brugt. Ellers kan du ende med at være en af de 230.000 danskere som har en eller anden form for gæld i bilen.

Hvordan gør du?

Med et tjek af nummerplade bliver du klogere på, om der er gæld i bilen. Der er også mange andre fordele ved dette. Du vil med et tjek af nummerplader få indsigt i mange forskellige ting. Dette er for eksempel at få adgang til tidligere synsrapporter. Med sådan en i hånden kan du sikre dig, at din sælger taler ærligt og sandt om bilen og dens tilstand.  Du kan også finde frem til, om det oplyste kilometertal er korrekt og troværdigt. Der er mange sælgere af brugte biler, som efterhånden snyder med kilometertælleren. Snyder de, får de bilen til at se ud som om, den har kørt færre kilometer, end den virkelig har. Du får også indsigt i, om hvem den rigtige ejer af bilen er. Du vil altså kunne se, om ham eller hende der prøver at sælge bilen, er de rigtige ejere af den, eller om den kunne være stjålet.
Tags: