Rusland truer Danmark med atomangreb

Rusland truer Danmark med atomangreb

image title: 
Foto: www.kremlin.ru
Den russiske ambassadør Mikhail Vanin advarer nu i et debatindlæg i Jyllands-Posten om, at Danmark kan blive mål for russiske atomangreb, hvis vi beslutter os for at tilslutte os Natos missilforsvar.
 
“Jeg tror ikke, at danskerne helt forstår konsekvenserne af, hvad der sker, hvis Danmark tilslutter sig det amerikansk-styrede missilforsvar. Sker det, bliver danske krigsskibe mål for russiske atommissiler,” siger Mikhail Vanin til Jyllands-Posten og fortsætter:
 
“Danmark vil blive en del af truslen mod Rusland. Det vil blive mindre fredeligt, og forholdet til Rusland vil tage skade. Det er naturligvis jeres beslutning - jeg vil blot minde jer om, at I vil miste både penge og sikkerhed. Samtidig råder Rusland over missiler, som garanteret kan gennemtrænge det fremtidige globale missilforsvarssystem.”
 
LÆS OGSÅ: PET: Reel frygt for nye terrorangreb
 
Denne advarsel får danske politikere op ad stolen af raseri og undren. Den radikale udenrigsminister Martin Lidegaard udtaler til Jyllands-Posten:
 
“Hvis han har udtalt sig i den retning, er det selvfølgelig uacceptabelt. Rusland ved udmærket godt, at Natos missilforsvar er defensivt og ikke er vendt mod dem. Vi er uenige med Rusland om mange vigtige ting, men det er vigtigt, at tonen mellem os ikke eskalerer.”
 
Bør Danmark lade sig true af Rusland? Hvad er den rigtige beslutning at tage i denne situation?
 
Ekstra Bladet

Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter