Rygter: Putin er død

Rygter: Putin er død

image title: 
Foto: Igor Dolgov/123RF
Det er over en uge siden, at den russiske præsident Vladimir Putin har vist sig offentligt. Han blev sidst set d. 5 marts, ved et møde med den italienske ministerpræsident Mattero Renzi. Og onsdag aftlyste det russiske overhoved en rejse til Kazahstan, uden at give nogen forklaring. En anonym kilde, sagde dog senere til Reuters at det angiveligt var fordi Putin var blevet syg.

Den idé fik talmanden Dmitry Peskov dog hurtigt aflivet, da han – efter at Putin heller ikke dukkede op til et årligt møde med FSB – fortalte, at præsidenten stadig var frisk nok til at brække hånden på dem han hilste på.

Men for at gøre forvirringen komplet, blev billeder fra et møde med Alexander Khudilainen, lederen af den karelske del-republik, offentliggjort onsdag, men man fandt senere ud af, at mødet var blevet holdt en uge før.

LÆS OGSÅ: Nyt tiltag: Nu skal politikere være ærlige

Og oven i hatten, så bragte TV-kanalen Rossija 24 historien om, at der i mandags havde været et møde mellem den kirgiske præsident Almazbek Atambayev og Putin – et møde der altså først skulle være afholdt næste mandag.

De underlige omstændigheder har fået internettet til at sværme af konspirationsteorier om, hvad der er blevet af Vladimir Putin. Og listen af ideer er lang:

Nogen tror på den anonyme kilde, der påstår at Putin er blevet syg. Andre mener han må være rejst til Schweiz med en hemmelig elskerinde. Endnu andre slutter sig til rygterne om intern splittelse i ledelsen i Kreml som forklaring, og så er der dem, der ganske simpelt tror at Putin er død. Sidstnævnte har affødt en del satiriske rygter, som bl.a. er blevet delt på det sociale medie Twitter under hashtags som #whereisputin og #putinisdead.

Hvad ville det betyde for Rusland, hvis Putin døde?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter