Så dyre kan dine fridage blive

Så dyre kan dine fridage blive

image title: 
imagestock/123rf.com

Hvis du er ved at gå på efterløn, skal du tænke dig om én ekstra gang, inden du bruger din pensionsopsparing til at betale for ekstra seniorfridage.

Ifølge beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen (V), kan det koste tusindvis af kroner, hvis du bruger din pensionsopsparing til at betale for fridage, penge du kunne have modtaget for at gå senere på efterløn.

LÆS OGSÅ: Tjekker du din lønseddel? Så mange bliver snydt


De ekstra seniorfridage kommer i forlængelse af den nye overenskomst, som fagbevægelsen LO har forhandlet sig frem til. Overenskomsten betyder blandt andet, at folk der venter med at gå på efterløn og arbejder et bestemt antal timer har mulighed for at optjene 12 skattefrie præmier, der hver har en maksimal værdi på 13.244 kroner.

Samtidig er det muligt, at veksle pension til seniorfridage, men seniorfridage der betales med pensionspenge vil blive fratrukket timeantallet, og det kan føre til et stort økonomisk tab.

”Det er et stort problem. Det kan blive nogle meget, meget dyre fridage, man holder,” siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, til Avisen.dk.

Ifølge Finn Sørensens beregninger kan det koste to ud af de 12 mulige efterlønspræmier, hvilket svarer til over 26.000 kroner.

Minister Troels Lund Poulsen gav dog i onsdags i Folketingets spørgetid udtryk for, at reglerne ikke vil blive ændret.

Hvad synes du om reglerne i forhold til seniorfridage? 

Avisen.dk 


Tags: