Så farligt er nikotintyggegummi

Så farligt er nikotintyggegummi

image title: 
Katarzyna Białasiewicz/123rf.com
Hvis du forsøger at stoppe med at ryge, og i den forbindelse bruger diverse nikotinpræparater såsom tyggegummi, plaster eller sugetabletter, skal du muligvis tænke dig om en ekstra gang.

For et nyt studie viser, at et års forbrug af nikotin, kan øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme med op til 35 procent.

I studiet blev 57.920 rygere fulgt i et år, og efter fire uger kunne der ikke ses nogle påvirkning, hvorimod der efter et år kunne påvises en øget risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Også e-cigaretter kan have en meget skadelig virkning og den stigende tendens til at benytte disse i stedet for cigaretter, bekymrer den danske medical advisor og cand. scient, Jens Dollerup, der er idémageren bag det engelske studie.

LÆS OGSÅ: Pas på: Naturmedicin er det rene fusk

”Det er bekymrende at se det stærkt stigende brug af e-cigaretter, hvoraf flertallet indeholder nikotin udover andre skadelige stoffer, der potentielt kan have samme risici forbundet med anvendelsen,” siger han ifølge BT til fagbladet Dagens Medicin.

Til trods for undersøgelsen resultat understreger, Jens Dollerup, at det ikke er bedre at droppe rygestoppet.

”Hvis du spørger en, der ønsker at stoppe med at ryge, er de ikke informeret om, at nikotinen i sig selv har en betydning for hjerte-kar-sygdom. De ved bare, at det er bedre end at ryge. Dette er klart bevist, og mit forslag er ikke at stoppe behandling af rygning med nikotinsubstitution. Jeg vil bare gerne have, at man som behandler og bruger af nikotinsubstitution er informeret om, at der en risiko - om end den er lille - ved brug af nikotinpræparater,” siger han til Dagens Medicin.

Samtidig understreger han, at der findes en række medicinske alternativer, der ikke indeholder nikotin, og som med fordel kan bruges under et rygestop.

Hvordan tror du bedst et rygestop kan gennemføres?

BT
 
Tags: 
Nøgleord: