Så mange børn i kongefamilien skal have apanage

Så mange børn i kongefamilien skal have apanage

image title: 
Foto: Oliver Förstner/123rf.com
Debatten om hvorvidt dronning Magrethes børnebørn skal modtage apanage, har svirret de sidste par dage. Dette skyldes, at prins Nicolai, der er Joakims ældste søn, til næste år fylder 18 år.
 
Flere politikere har været ude at sige, at der er grænser for, hvem fra kongehuset, der skal modtage årspenge.
 
Nu svarer Kongehuset endelig igen:
 
”Det er ikke forventningen, og det har det aldrig været, at andre end prins Christian til sin tid skal have årpenge,” siger Lene Balleby, der er kommunikationschef for kongehuset.
 
Reglen om apanage blev lavet om i forbindelse med Prins Joackims ægteskab med Alexandra i 1995. Indtil da var det praksis, ar kun tronfølgere og enkedronninger fik pengene.
 
LÆS OGSÅ: Så meget kan du tjene ved at døbe dit barn Preben

Denne udmelding vækker glæde os Enhedslisten, der har været ude at sige, at det kun burde være Christian, der skal have årspenge.
 
”Nu er der skabt en præcedens også i forhold til Alexandra. Jeg er fuldt tilfreds med, at de indser, at alt andet ville være mærkeligt,” siger Enhedslistens royale ordfører Søren Søndergaard til Ekstra Bladet, og fortsætter:
 
”Hvor ville grænsen så gå. Det har jo ikke været tilfældet før. Nu er vi oppe på otte børn, og hvis de får hver fire børn som Frederik, så er vi oppe på 32. Vi er nødt til at sætte grænsen et sted. Og jeg synes denne grænse er fin.”
 
Hvad synes du? Er det kun tronfølgeren der skal modtage apanage?

DR & Ekstrabladet
 
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter