Så mange danskere brokker sig dagligt

Så mange danskere brokker sig dagligt

image title: 
Wavebreak Media Ltd/123rf.com
Vejret, andre trafikanter og vores arbejdsplads er ofte fundamenter for offensiv og offentlig brok blandt danskere.
 
Faktisk brokker danskerne sig så meget, at det er hver femte dansker, som gør det dagligt. Det viser en undersøgelse udarbejdet af YouGov i samarbejde med metroxpress.
 
Årsagen til danskernes brok er forholdsvis simpel:
 
”Psykologisk set er brok utilfredshed kombineret med afmagt. Det er en uskyldig måde t komme af med sin utilfredshed på, uden at man behøver mene noget revolutionært med det. Når vi brokker os, skyldes det også, at vi ikke tror, vi kan ændre det,” siger psykolog Jacob Mosgaard.
 
Han bakkes op af Neela Maria Sris, der er psykolog og ekstern lektor ved Københavns Universitet. Hun har den overbevisning, at brok kan skabe venskaber.

LÆS OGSÅ: Passer dit stjernetegn sammen med din partners? 

”Brok behøver ikke bunde i en egentlig irritation eller direkte negative tanker. Det kan være for at have noget at tale om og for at dele vores tanker. Det har den funktion, at vi skaber bånd til hinanden,” forklarer Neela Maria Sris.
 
Men hvis du alligevel gerne vil lære at styre dit brokkeri, så dine kollegaer, venner og familie måske ikke bliver trætte af at høre på dig, så læs psykologen Neela Maria Sris gode råd her:
 
- Formulere dit brokkeri som en bekymring. Især hvis det ikke har en egentlig funktion og ikke udtrykker noget konkret om samfundet?  

- Kig på alvoren. Er dette emne virkelig noget, du vil brokke dig over? 

- Se dig selv i spejlet? Hvor god er du selv til at leve op til de ting, du brokker dig over? 

- Tænk to gange. Der er arrogance over det at brokke sig, fordi du hæver dig over andre. 

Hvad brokker du dig over? 

metroxpress
Tags: 
Nøgleord: