Så mange fridage er der i 2017

Så mange fridage er der i 2017

image title: 
IKO/123rf.com
2016 blev kaldt for arbejdsgivernes år med kun otte ekstra fridage, men 2017 bliver ikke meget bedre. Til fleres skuffelse falder den første januar på en søndag og giver derfor ikke en ekstra fridag, inden arbejdet genoptages mandag den 2. januar.
 
Hører du til en af dem, der er glade for at holde fri, må du vente tålmodigt på ekstra fridage helt indtil april og påsken. Men du skal til gengæld ikke vente forgæves, for april byder på særligt mange fridage. Helligdagene falder på skærtorsdag, langfredag, 2. påskedag og Store bededag.
 
Herefter ser foråret også mere lovende ud for fritidsnydere. Første maj, arbejdernes internationale kampdag, falder på en mandag og udløser i modsætning til 2016 en ekstra fridag og ligeledes falder Kristi Himmelfarts dag på en torsdag.

LÆS OGSÅ: Mexico: Mange døde ved fyrværkeri-eksplosion
 
Grundlovsdag var i 2016 en søndag og ’snød’ derfor danskerne for en ekstra fridag, men ligger næste år på en mandag. Til gengæld falder pinsemandag og grundlovsdag samtidigt, og de to helligdage bliver derfor kogt sammen til én, og igen snydes danskerne for en ekstra fridag.
 
Juleaften falder i år 2017 på en søndag og udløser dermed to fridage første og anden juledag, hvilket er én mere end i år 2016. Til gengæld er nytårsaften en søndag og medfører ikke en ekstra fridag.

Så alt i alt byder år 2017 på ni fridage i modsætning til de otte i år 2016, og der er derfor lidt håb forude for dig, der holder af ekstra fridage.
 
Betyder det noget for dig, hvornår helligdagene falder?

Finans
 
Tags: 
Nøgleord: