Så mange gifte mænd er utro

Så mange gifte mænd er utro

image title: 
Foto: Iakov Filimonov/123rf.com
Cirka hver fjerde gifte mand har været sin samlever utro, mens tallet er lidt lavere for gifte kvinder, viser en undersøgelse fra American Association for Marriage and Family Therapy. Tallet kan dog sagtens vise sig at være endnu højere, da folk sjældent vil indrømme den slags selv i anonyme undersøgelser.

Men hvorfor er man så utro?

For de fleste mænd drejer det sig ikke kun om sex, for hele 92 procent af de utro ægtemænd fortæller, at de havde en affære på grund af følelser for sidespringet eller for at få anerkendelse. Hos kvinder er større økonomisk frihed og flere rejser blandt andet årsagen, og en undersøgelse fra 2010 viser, at kvinder er 40 procent mere tilbøjelige til at være utro end for bare et par årtier siden.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du dating klar efter skilsmissen

Undersøgelsen viser desuden, at kvinder har sværere ved at tilgive utroskab end mænd, mens 60 procent af mændene fandt det acceptabelt at kysse med en anden end sin ægtefælle. Hos kvinderne var kun 34 procent af samme opfattelse.

Kvinderne er også mindre overbærende, når det gælder ’sexting’, hvilket vil sige, at ægtefællen skriver frække SMS’er med en anden. 85 procent af kvinderne betragter det som utroskab, mens tallet er 74 procent for mænd.

Men måske det ikke altid er så slemt at være utro? I hvert fald fortæller 54 procent af mændene, at de var lykkeligt gift, da de begyndte sidespringet, mens 34 procent af kvinderne havde den opfattelse. Efterfølgende kan der så være blevet følelser involveret for specielt kvinderne, som i 57 procent af tilfældene var utro, fordi de var forelsket i deres affære. Omvendt havde kun 27 procent af mændene det på samme måde.

Kan man være utro og samtidig lykkeligt gift?

MSN
Tags: 
Nøgleord: