Så mange har problemer med partnerens eks

Så mange har problemer med partnerens eks

image title: 
Foto: Nyul/123rf.com
Jalousi er en grim ting, som mange går og bærer på, og det gælder i særdeleshed, når partneren stadig ser sin ekskæreste – også selvom det bare er som venner.
 
I en undersøgelse foretaget af YouGov for BT og metroxpress viser det sig, at 41 procent af de danske kvinder har et problem med, at deres kæreste stadig har kontakt til en eller flere ekskærester. I mændenes tilfælde bakser 33 procent med det problem.
 
At tallene er så relativt høje, kommer ikke bag sexolog og forfatter Sara Skaarup, der mener, at mange betragter kærestens eks som den ultimative rival. Og de sociale medier har ikke gjort det nemmere:
 
”Døren bliver aldrig rigtig lukket, fordi man kan blive ved med at følge den andens liv, og som ny kæreste ved man reelt ikke, om kontakten er helt slut,” siger Sara Skaarup til BT.
 
LÆS OGSÅ: Enig? Hver fjerde betragter dette som utroskab
 
Også parterapeut Martin Østergaard har mødt problematikken mange gange, når han vejleder andre par. Som udgangspunkt mener han dog ikke, man bør frygte ekskæresten så meget, som det lader til at være tilfældet:
 
”Der kan selvfølgelig være nogle situationer, hvor vi ikke er færdige med vores ekskærester, men i rigtigt mange tilfælde er det mere paranoia og utryghed,” siger Martin Østergaard.
 
Otte procent af de adspurgte har haft et skænderi med deres partner omhandlende en ekskæreste, mens syv procent har forbudt deres kæreste at være venner med sin eks.
 
Kan man være venner med sin ekskæreste, når man selv har en kæreste?
 
BT
Tags: 
Nøgleord: