Så mange kvinder bliver chikaneret på jobbet

Så mange kvinder bliver chikaneret på jobbet

Sponsoreret indhold

Det synes, baseret på en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at kvinder i højere grad oplever chikane på arbejdspladsen end mænd. Det skriver Berlingske.

Undersøgelsens viser altså, at lige godt hver fjerde kvinde har i løbet af det seneste år oplevet at blive udsat for sexchikane, vold, trusler om vold eller mobning på jobbet. Hos mænd er det kun 16 procent.

”Vi betragter os selv som meget seksuelt frigjorte, men når jeg har gennemgået sagerne om sexchikane, er det ofte et argument, at “sådan er tonen her på arbejdspladsen”. Sager er faldet på grund af det modargument,” siger Anette Borchorst, professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, til Berlingske.

LÆS OGSÅ: Rørende: Sygeplejerskes historie går viralt

I den forbindelse mener Anette Borchorst også, at sexchikane ofte er tabubelagt emne, så kan mange ofre opleve, at det kan være svært at tage steppet videre og sige det til sin nærmeste chef.

Hun synes generelt, at der er meget opmærksomhed på området, men at det sker alt for ofte.

”Der er fokus på området. Men det virker ikke rigtig til, at der sker så meget. Vi kan godt gøre meget mere,” siger hun til Ritzau.

Hvilke erfaringer har du med chikane på din arbejdsplads?

DR