Så mange kvinder læser mandens SMS’er

Så mange kvinder læser mandens SMS’er

image title: 
Foto: Viacheslav Iakobchuk/123rf.com
For mange er det sikkert fristende at læse kærestens SMS’er, for at finde ud af om han eller hun går og laver noget bag din ryg. Men for nogle bliver det ikke bare ved fristelsen.

En ny undersøgelse foretaget af YouGov for BTMX viser nemlig, at 14 procent af danskerne har læst deres partners SMS’er uden at få samtykke. I særdeleshed kvinderne er slemme til at snage, for her svarer 19 procent, at de har kigget i kærestens telefon, uden han vidste det, mens ni procent af mændene har gjort det samme.

LÆS OGSÅ: Så mange gifte mænd er utro

Ifølge parterapeut Martin Østergaard er det dog ikke så underligt, at kvinder er mest skeptiske:

”Mænd har en større tendens til at blive bekræftet ude i byen, så kvinder er med god grund lidt usikre på mænd. Generelt er mænd lidt nogle svin,” siger Martin Østergaard.

Den opfattelse er kønssociolog Cecilie Nørgaard dog ikke enig i:

”Når så mange flere kvinder end mænd kigger i kærestens mobil, er det grundlæggende et udtryk for, at der er flere kvinder med dårligt selvværd,” siger Cecilie Nørgaard.

Uanset om det er ok eller ej, så tyder noget på, at mistanken i mange tilfælde er ubegrundet. I hvert fald fortæller 70 procent af dem, der har læst partnerens SMS’er, at de ikke fandt noget, de ikke brød sig om.

Synes du, det kan være ok at læse sin partners SMS’er uden samtykke?

BT
Tags: 
Nøgleord: