Så meget kaffe må du drikke

Så meget kaffe må du drikke

image title: 
Foto: Ghenadii Boiko/123rf.com
Det er okay at drikke meget kaffe, så længe man husker at lytte til sin krop. Det siger ernæringseksperten Martin Kreutzner, som samtidig fortæller, at det er genetisk betinget, hvor meget kaffe man kan tåle.
 
” Jeg synes, du skal bruge din krop som kompas. Kan du mærke nogle negative effekter, så skal du trappe ned. Kan du drikke masser af kaffe uden at få nogle af de negative side-effekter, så kan du bare fortsætte,” udtaler Martin Kreutzer ifølge Avisen.dk til Fagbladet FOA.
 
Faktisk kan man vænne kroppen til at drikke meget kaffe, dog skal man være opmærksom på, at man kan få dårlig mave og halsbrand ved et højt indtag. Derudover har man konstateret, at kaffe kan påvirke kolesteroltallet og forstærke ens stressoplevelse.
 
LÆS OGSÅ: Derfor må du ikke drikke for meget vand
 
Til gengæld har studier også vist, at folk der drikker meget kaffe har en mindre risiko for at udvikle livsstilssygdommen type 2-diabetes.
 
Et voksent menneske har i runde tal brug for at drikke 1,5 liter vand om dagen, forklarer Martin Kreutzer. Hvilket betyder, at hvis du drikker en halv liter kaffe, har du brug for at drikke en liter vand,

”Det her med, at man skal drikke to glas vand for hver glas kaffe, er en myte. Når man er tilvænnet kaffe, så vil man udnytte 90-95 procent af vandet i kaffen. Det betyder, at du vil tisse lidt mere, men du kan sagtens nøjes med at drikke kaffe, hvis du ellers ikke mærker nogle negative konsekvenser”, fortæller Martin Kreutzer.
 
Hvor meget kaffe drikker du om dagen?

Avisen.dk
 
Tags: 
Nøgleord: