Så meget koster det at krydse ny dansk bro

Så meget koster det at krydse ny dansk bro

image title: 
Mariusz Burcz/123rf.com
Kronprinsesse Marys Bro er netop nu ved at blive bygget over Roskilde Fjord. Men som det ser ud nu, vil den nye bro komme til at koste penge at kører over.

Det kan blive en dyr fornøjelse for borgere, der hver dag skal krydse broen for at komme på arbejde.

For selvom det endnu ikke er fastlagt, hvad det skal koste at krydse broen, så lægger anlægsloven op til en brugerbetaling på 14 kroner for personbiler og 41 kroner for lastbiler og busser. Priserne er fra 2013, og må derfor forventes at være en del højere i dag.

En af dem der havde set frem til at benytte den nye bro på daglig basis er Lars Brinch, hans hustru og deres to børn, der bor i Hornsherred og arbejder i henholdsvis København og Hillerød, mens deres børn har fritidsaktiviteter i Frederikssund.

LÆS OGSÅ: Så meget stiger din bil de kommende år

”Det vil koste en familie med vores bevægelsesmønstre omkring 17.000 kroner årligt at benytte broen dagligt,” fortæller han til TV 2.

Lars Brinch er derfor en af de i alt 11.000 borgere, der har skrevet under på, at der ikke bør være brugerbetaling på den nye bro.

Underskrifterne er indsamlet af borgergruppen i Frederikssund. Underskrifterne har vist sig at have en vis effekt, for borgergruppen skal mødes med Transportminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, fredag klokken 11.

”Vi håber, at transportministeren vil indse, at det er galimatias, at der skal være brugerbetaling på en broforbindelse, der er blevet syltet gennem en årrække, og som vil være konkurrenceforvridende for erhvervsdrivende i Hornsherred,” siger Susanne Bartholin, der leder gruppen til TV 2. 

Hvad tænker du om brugerbetalingen?

TV 2
 
Tags: 
Nøgleord: