Så meget sparer du ved at have styr på din pensionsordning

Så meget sparer du ved at have styr på din pensionsordning

image title: 
Foto: Jakub Krechowicz/123rf.com
Hvis du glemmer at flytte din gamle pensionsordning, når du skifter job, kan det koste dig kassen i gebyrer – og det glemmer rigtig mange danskere. Det viser en ny opgørelse, som pensionsselskabet, PensionDanmark, har lavet blandt deres egne kunder, hvor to ud af tre har flere ordninger end nødvendigt.
 
Ifølge opgørelsen har 66 procent af kunderne mindst én pensionsordning ud over den primære pensionsordning. Dette svarer samlet set til 424.000 kunder i PensionDanmark, der i gennemsnit har sparet 260.000 kroner op på hver konto med andre pensionsordninger end den de har hos PensionDanmark.
 
Men denne problemstilling er langt fra ny, da der i perioder med megen jobskifte også er en tilsvarende stigning i antallet af personer, der skal være opmærksomme på at flytte pensionen med.
 
Gør man ikke dette, kan det blive en voldsomt dyr affære, der stort set ikke er godt for noget.
 
”Vi synes, vi skal gøre opmærksom på, at der for langt de fleste er en fordel i at samle sine pensioner hos den pensionskasse, man er aktiv i. Så får man bedre overblik og sparer omkostninger,” siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør hos PensionDanmark.
 
LÆS OGSÅ: Her er den: Kæmpe hval spottet i Øresund

Den høje andel af kunder, der har flere pensionsordninger end den aktive, kommer dog ikke bag på Torben Möger Pedersen, da han ved at der er mange i jobskifte, og derfor er sandsynligheden for at den nye arbejdsplads har en anden pensionskasse stor. Det er dog givet, at problemet ikke kun er til hos PensionDanmark, men også mange andre selskaber.
 
”Min erfaring er, at mange mennesker ikke magter det, eller simpelthen er ligeglade. Det kan være svært at forstå, når man tænker på, at værdien af ens pensionsordning ofte er større end det, man har sparet op i huset. Men det, at det kræver en aktiv indsats af folk, gør det svært, siger pensionsrådgiveren Jørgen Svendsen fra rådgivningsvirksomheden AFPR.
 
Det kan ellers godt betale sig for danskerne at tage denne tid til at gøre det ekstra stykke arbejde.
En stillestående og glemt pensionskonto kan koste op mod 800 kroner i gebyr om året, også efter man er gået på pension. Disse konti kan man have op til flere af.
 
Derudover har mange mennesker forskellige forsikringer knyttet til deres pensionsordning, og ender ofte med at betale dobbelt, hvis den gamle forsikringsordning fortsætter. Det kan på kun et års tid løbe op i yderligere 5.000-8.000 kroner.
 
Har du styr på din pensionsordning?
 

DR
Tags: 
Nøgleord: