Så nemt kurerer du dit langsomme internet gratis

Så nemt kurerer du dit langsomme internet gratis

image title: 
Foto: Piotr Adamowicz/123rf.com
I dagens Danmark er vi næsten alle på internettet dagligt – og gerne mange gange – og derfor kan det være utroligt forstyrrende, hvis internettet er langsomt.
 
Det problem døjer en del danskere med, men der er faktisk nem og omkostningsfri hjælp at hente, skriver Jyllands-Posten.
 
Bor du eksempelvis i et lejlighedskompleks, er det ikke usandsynligt, at de fleste i opgangen og de nærliggende opgange kører på samme kanal, selvom I har hver jeres internetforbindelse.
 
For at ændre kanal skal man gøre følgende, fortæller Michael Jensen, der er seniorkonsulent ved Netplan, til Jyllands-Posten:
 
”Åbn en internetbrowser og indtast "192.168.1.1" eller "192.168.0.1". Det er din routers IP-adresse,” forklarer Michael Jensen.

LÆS OGSÅ: Tusindvis af danskere lider af tabubelagt sygdom

Derfra vil du blive ledt ind på en side, hvor du kan sætte din router op og ændre dens indstillinger.

Derefter skal du downloade en app til Android, der hedder "WiFi Analyser". Appen kan også hentes i Microsoft App Store, så du kan hente den ned på din computer.

Sørg for, at din computer eller telefon er på den wi-fi-forbindelse, som du vil undersøge. Inde i appen under fanen "Analyze" kan du nederst se, hvilke kanaler (oftest fra 1-13) der bliver brugt meget, og hvilke kanaler der ikke bliver brugt så meget. 

De kanaler, der bliver brugt meget, er sorte, mens de kanaler, der ikke bliver brugt meget, er grå.

Vær opmærksom på, at den gratis mulighed ikke er tilgængelig til Mac-computere, men at der til gengæld findes programmer, som kan købes.

Døjer du med langsomt internet?

Jyllands-Posten
Tags: