Så stor er fortjenesten for OL-medaljevindere

Så stor er fortjenesten for OL-medaljevindere

image title: 
Foto: Chavana Amornariyakool/123rf.com
At vinde en medalje i de olympiske lege er i sig selv uvurderligt og en stor bedrift, men der kan også være mange penge at hente, hvis man er så heldig at hive en guld-, sølv- eller bronzemedalje hjem. Hvor mange penge man kan tjene kommer helt an på, hvilket land man vinder medaljen for.
 
Australske guldvindere vil modtage cirka 132.000 kroner fra sponsorater af Adidas, under forudsætningen, at de fortsætter med den sportsgren de har vundet i.
 
Selvom det er en meget stor sum, så ligger det langt fra den høje ende på atleternes lønskala.
 
Hvis man ønsker en højere fortjeneste, skal man nok stille op for Singapore, der gennem deres Multi-Million Dollar Awards Program tildeler guldvindere hele 4.949.110 kroner.
 
LÆS OGSÅ: Hundredevis af sociale bedragere snuppet i lufthavn
 
For nationer som Thailand og Filippinerne, er du forsikret for livet, bestående af en stor sum penge der bliver udbetalt til dig i lønform de næste 20 år af dit liv.
 
Men det er ikke alle atleter, der bliver betalt med kolde kontanter. I Tyskland får man gratis øl på livstid, hviderussere får ubegrænsede pølser og Sydkoreanere får undtagelse fra militæret.
 
Nationen der ligger i absolut bunden af listen, er England, der ikke tilbyder pengesummer til deres vindere. Tidligere olympiske Svømmer, Geoff Huegill, mener dog ikke, at dette gør nogen forskel:
 
”Selvom en kontant bonus for en olympisk medalje altid er velkommen, så er det ikke det eneste fokuspunkt, men snarere en god måde at blive anerkendt for den indsats du har lagt i din valgte disciplin,” fortæller Huegill.
 
Kom pengesummerne bag på dig?
 
Fox Sports
Tags: 
Nøgleord: