Så usundt er light-sodavand

Så usundt er light-sodavand

image title: 
Nicoleta Ifrim-Ionescu/123rf.com
Forskere fra Boston University School of Medicine, har i en ny undersøgelse fundet frem til, at light-sodavand kan være med til at øge risikoen for slagtilfælde og demens. 

Undersøgelsen viser, at folk der drikker produkter med kunstige sødestoffer én gang om dagen, har næsten tre gange så stor risiko, som dem der ikke drikker light-produkter.

Undersøgelsesperioden løb over ti år, hvor forskerne fulgte 4300 personer. 

”Der er mange studier, der peger på skadelige effekter fra sukkerholdige drikkevarer, men jeg mener, at vi også bør overveje den mulighed, at light-produkter ikke er et sundt alternativ,” fortæller ledende forsker Matthew Pase til Medscape Medical News.

LÆS OGSÅ: Cykel til arbejde og undgå kræft

Desuden tilføjer Matthew Pase, at studiet grundet dets størrelse ikke kan bruges til at sige noget generelt, men han opfordrer alligevel folk til at være forsigtige med light-produkter.

Leder af flere videnskabelige programmer og talsperson for Alzheimers Assosiation, Keith Fargo mener ligeledes, at det er svært at konkludere noget generelt på baggrund af undersøgelsen, men understreger, at hele problematikken skal ses i en større kontekst.

”Der skal helt sikkert ringe en advarselsklokke, men det står ikke klart, at vi blot kan tage et simpelt skridt hen mod at fjerne sodavand og juice for at reducere risikoen for demens og slagtilfælde. Vi bliver nødt til at se på det store billede, hvor motion og diæt også spiller en rolle,” fortæller han til Medspace Medical News.

Hvor tit drikker du light-sodavand?

BT
Tags: 
Nøgleord: