Så voldelig er DIN kommune – se tallene her

Så voldelig er DIN kommune – se tallene her

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Danmarks Statistik har offentliggjort nye tal, der viser antallet af voldsanmeldelser i de forskellige danske kommuner. Tallene er gjort op i voldsforbrydelser pr. 1000 indbyggere, og øverst på listen over Danmarks mest voldelige kommuner er Brøndby.

Det er dog i Norddjurs Kommune, at volden er steget mest i årets første tre kvartaler. Her er der sket mere end en fordobling af voldsanmeldelser - fra 54 anmeldelser samme tid sidste år til 116 anmeldelser i år. Det gør Norddjurs Kommune til landets ottende mest voldelige kommune med 3,1 anmeldelser om vold pr. 1000 indbyggere.

Den mest voldelige kommune er dog stadig Brøndby, hvor man modtager hele 3,9 voldsanmeldelser pr. 1000 indbyggere. Landsgennemsnittet ligger på 2,1 voldsanmeldelser pr. 1000 indbyggere.

Hos Vestegnens Politi har man følgende forklaring på de mange voldsanmeldelser:

”Vi må erkende, at fodboldkampene på Brøndby Stadion giver nogle anmeldelser, når fansene går til og fra kampene,” forklarer vicepolitiinspektør i Vestegnens Politi, Carsten Jansson, til metroXpress.

Omkring en fjerdel af anmeldelserne rammer de offentlige myndigheder i kommunen, viser tallene fra Danmarks Statistik.

Antallet af voldsanmeldelser i Brøndby Kommune er dog, på trods af titlen som Danmarks voldeligste kommune, faldet fra 148 anmeldelser sidste år til 136 i år.

Det fredeligste sted i Danmark er Christiansø, der siden 2007 ikke har modtaget én eneste anmeldelse om vold fra øens 94 indbyggere.

Se resten af landets kommuners antal af voldsanmeldelser her.

Hvordan oplever du situationen i din kommune? Er du overrasket over de nye tal?

metroXpress
Tags: 
Nøgleord: