Sådan beskytter du dig mod hackerangreb

Sådan beskytter du dig mod hackerangreb

image title: 
Brian Jackson/123rf.com

IT-kriminalitet er en stigende tendens som flere danskere er blevet udsat for. Ofte er det igennem helt uskyldige e-mails du kan blive ramt. Du åbner e-mailen, og lige pludseligt er din computer overtaget af hackere. Derfor har Netkablet.dk lavet en overskuelig liste, med 6 tips til hvordan du spotter falske e-mails og SMS’er.

1 - Logoer
Lad dig ikke narre af at en mail har det rigtige logo i toppen fra for eksempel SKAT eller din bank. Med en enkelt googlesøgning kan alle hurtigt hente originale logoer.

2 - Links og afsender
Hold musen hen over links uden at klikke, for at se hvor linket peger hen. Tjek teksten til og med.dk/.com. Denne skal matche 100 procent med den reelle hjemmeside. Det samme gælder afsenderens email-adresse. Lad dig ikke narre af at der for eksempel står SKAT i afsenderfeltet.

3 - Antivirus meddelelse
Hvis du får en besked nederst i mailen om at den er blevet tjekket for virus er det et klart tegn på netop det modsatte. I en officiel mail vil man aldrig skrive dette.

4 - Stavefejl
Der indsniger sig ofte stavefejl og dårlige formuleringer i falske mails. De er nemlig typisk oversat fra engelsk til en række sprog. Tjek derfor teksten godt igennem for fejl.

LÆS OGSÅ: Ramaskrig: Scientology-kirke åbner i København

5 - Vedhæftede filer
Zip-filer og lignende vedhæftninger er ofte et tegn på falske mails. Klik aldrig på links til vedhæftninger, hvis du er i tvivl om afsenderen. Kontakt først SKAT, NETS, NEMid eller din bank for at få bekræftet at mailen rent faktisk er sendt fra den angivne afsender.

6 - Personlige oplysninger
SKAT og banker vil aldrig bede dig oplyse koder, kontonummer og andre personlige oplysninger per mail eller telefon.
 
Se alle 6 tips her.

Hvordan beskytter du dig mod hackerangreb?

Netkablet.dk


Tags: 
Nøgleord: