Sådan beskytter du din bil mod rust

Sådan beskytter du din bil mod rust

image title: 
Foto: Päter Gudella/123rf.com
Da det er 51-75 procent af alle rustskader, der menes at opstå i vintermånederne, er det en god idé at bestille tid til en rustbehandling nu, hvis du gerne vil undgå at se din bil ruste op.

Faktisk kan det næsten kun gå for langsomt, hvis du ikke vil vente alt for længe. I løbet af den sidste måned er der nemlig sket en kraftig stigning i antallet af henvendelser hos landets rustbehandlingscentre.

Du skal dog skynde dig, hvis du ikke vil vente for længe, for i løbet af den seneste måned har rustbehandlingscentrene set en kraftig stigning i antallet af kunder.

”Flere steder har medarbejderne i rustbeskyttelsescentrene så travlt, at der arbejdes om natten for at nå de mange kunder. Mange bilejere glemmer eller vælger ganske enkelt at udskyde rustbehandlingen af deres bil igennem året. Når vinteren så er lige om hjørnet, og risikoen for rustskader øges, booker ekstra mange pludselig tid til rustbeskyttelse”, siger Jonas Machholm, der er kvalitetschef hos Autodo, som sælger rustbeskyttelse og dækker 23 rustbeskyttelsescentre i Danmark.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Hver 5. dansker tager syg på job

Der er især grund til at være ekstra opmærksom, hvis du har en af de biltyper, der befinder sig i en større risikogruppe end andre. Dette er især biler med ingen eller meget lidt rustbeskyttelse og ældre og slidte biler.

Falder din bil inden for denne kategori, kan det godt betale sig at få den tjekket hurtigst muligt og eventuelt rustbeskyttet.
Især fordi vi går ind i en årstid, hvor vejret og salt på vejene er som gift for din bil.

”Der kan hurtigt opstå rustskader i denne periode. Især hvis bilerne er ældre og ikke længere er så robuste eller mangler et stærkt lag rustbeskyttelse til at værne mod det ekstra slid, som altid finder sted i løbet af vinteren,” siger administerende direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen ifølge Ekstra Bladet.

”Sne, is, vand, salt og småsten slider på bilen som sandpapir. Men selv også en vinter uden meget sne eller is trækker store veksler på bilens undervogn, fordi der altid er ekstra meget fugt og vand i vintermånederne” tilføjer han.

Ved at give din bil rustbeskyttelse fra ny, kan du også forlænge dens levetid herved.

Har du problemer med rust?
 
Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: