Sådan bevarer I gnisten i årevis

Sådan bevarer I gnisten i årevis

image title: 
Foto: Cathy Yeulet/123rf.com/INDEHOLDER REKLAMELINKS
Ester Perel er ifølge Se og Hør en berømt parterapeut, der har skrevet flere bestsellere og hendes ’TED talks’-foredrag har også haft flere millioner visninger.

Her snakker hun om, hvordan man holder gnisten ved lige i et længerevarende forhold.

LÆS OGSÅ: Sådan skruer du op for varmen i forholdet

Esther Perel forklarer, at dét der nogle gange slukker gnisten, er når vi ønsker for mange roller i én partner. Kærlig, følsom, en god forælder, skabe tryghed, en god ven, elske passioneret osv., og gerne for altid. Før i tiden kunne det være en hel landsby, der udfyldte disse roller, og ens partner var måske ikke den mest passionerede elsker, men til gengæld en ven, der skabte økonomisk tryghed.

For at sørge for at bevare gnisten gennem en længere periode, har Esther Perel nogle råd til, hvad I skal højde for, hvis I fortsat skal tænde hinanden:

1: Begge parter skal have sit eget seksuelle ’rum’. Her menes et mentalt rum, hvor der kun er plads til en selv.

2: Forspil er ikke bare noget, man skal sætte i gang fem minutter før, man for alvor går i gang. Det skal starte allerede efter den sidste orgasme.

3: Begge parter skal have endnu et mentalt rum til ansvarlighed og praktikaliteter, da de kan lægge en dæmper på stemningen.

4: Der skal være en bevidsthed om, at lidenskaben skal vedligeholdes. Man skal vide, at lysten kan svinge, og at sex ikke falder ned fra himlen, eller noget der pludselig kommer til én. Derimod er engageret sex forsætligt og intentionelt, som sjældent sker af sig selv.

Skal gnisten tændes i forholdet, kan I hos Sinful.dk finde et stort udvalg af sexlegetøj, og i øjeblikket kan man endda gøre et kup og få tre for 200 kr. uanset førpris! Læs mere her. 


Se og Hør
 
Tags: 
Nøgleord: