Sådan bliver du 109 år

Sådan bliver du 109 år

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Søndag den 14. juni fyldte Georg Jensen 109 år. Dette gjorde ham til den ældste mand i Danmark. Han er næsten ligeså gammel som Eiffeltårnet, og har været vidne til opfindelsen af telefonen, radioen, fjernsynet, talefilmen og mobiltelefonen.

På trods af, at Georg Jensen er Danmarks ældste, så fejler hovedet ingenting. Det er kun hørelsen, der ikke er, som den har været, men så længe han har sin trofaste tolk, hjemmehjælpern gennem 20 år, Annelise Clausen, så går det hele nok.

”Georg er glad og taler meget. Jeg er kommet her i over 20 år,” siger Annelise Clausen.

”Han gør mange ting selv. For eksempel klarer han selv sin mad i mikroovnen, og han læser aviser for at følge lidt med i, hvad der sker,” fortæller hun.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Brudgom chokerer gæster med spark

Det er en del år siden, at Georg Jensen har været udenfor og nede på gaden. Mindst seks år, og han har heller ikke ytret et ønske om at komme ud.

”Jeg har haft et godt liv. Nu er man jo ikke så frisk og fyrig, som da man var ung,” smiler han.

Til forskel fra andre ældre mennesker, så lever Georg Jensen et liv uden medicin og fejler ikke noget.

”Han får lidt vanddrivende, og så en vitaminpille hver dag,” fortæller hjemmehjælperen Annelise Clausen.

Georgs egen opskrift på et langt liv er at føre et meget, meget roligt liv, og så har en også et andet lidt alternativt råd:

”Min læge sagde til mig engang for mange år siden: Du skal bare drikke en snaps og en pilsner hver dag, så lever du i lang tid. Og det har jeg holdt.”

Hvad synes du om Georgs opskrift på et langt liv? Hvad gør du for at leve et langt liv?

B.T.