Sådan bliver du bedre til at møde nye mennesker

Sådan bliver du bedre til at møde nye mennesker

Der kan være stor forskel på, hvor let folk har ved at snakke med fremmede mennesker. For nogle kommer samtalen ganske naturligt, mens det for andre er en kamp. I de fleste tilfælde er det enormt givende at snakke med nye mennesker, og derfor kan dette være en god færdighed at træne.

Hvor ligger din udfordring?

At snakke med fremmede mennesker er en evne, som du altid kan forbedre. I Danmark har vi en meget stærk kultur omkring at holde os for os selv i det offentlige. Dette kan man blandt andet se, når der skal tages offentlig transport og folk kun modvilligt sætter sig ved siden af fremmede.
Da det ikke ligger som en naturlig del af kulturen, kan det derfor være svært for mange danskere at tale med nogle, som man ikke kender. Dog kan udfordringen ligge forskellige steder fra person til person. Bliver du opmærksom på, hvor du synes, det er svært, kan du lettere arbejde med dette felt og dermed forbedre din færdighed.

Mål og belønning

Hvis du for alvor skal rykke dig på dette punkt, er det en god idé at sætte dig nogle mål. Det kan for eksempel være, at du skal gå hen til mindst to fremmede mennesker næste gang, du er til en fest.
Nogle mennesker synes, at det at tage kontakt med folk er det sværeste, mens andre finder det udfordrende at holde samtalen i gang. Når du finder ud af, hvad der er svært for dig, kan du lettere sætte et fornuftigt mål.
Hvis du rent faktisk når dit mål, er det en god idé at belønne dig selv. På den måde bliver du nemlig mere motiveret. Selv hvis du får en dårlig oplevelse, kan en belønning gøre, at du har mod på at prøve igen.

Udforsk datingverdenen

Hvis du ikke ved, hvor du skal gå hen, når du skal møde fremmede mennesker, er datingverdenen et rigtig godt bud. Her lægges der nemlig op til, at du mødes med folk, som du ikke kender. Online dating er desuden et sted, hvor du fra starten af kan melde dine præferencer ud. Det kan eksempelvis være, at anderledes dating er noget for dig.

Få en fræk aften ved hjælp af online dating. Når du er på enehånd med en person, får du nemlig rig mulighed for at øve dig i at snakke med fremmede mennesker.

Gør ting alene

Vil du blive bedre til spontant at falde i snak med folk, er det en god idé at gøre ting alene. Er du sammen med dine venner, er det klart, at du vil vænne dig til dem, hvis du har noget at sige. Når du er alene, har du ikke denne mulighed, og det kan være en fordel!
Tags: