Sådan bliver du dating klar efter skilsmissen

Sådan bliver du dating klar efter skilsmissen

image title: 
Foto: anetlanda/123rf.com
Det ofte stillede spørgsmål er, hvor hurtigt kan man tillade sig at date igen efter en skilsmisse? Det afhænger af mange faktorer, men hvis du stoppede med at savne ham/hende, mens I var sammen, så kan du sagtens date igen med det samme.

Men hvis du stadig er i tvivl om, om du faktisk savner ham/hende, så kunne det tyde på, at du endnu ikke er helt klar, lyder det fra psykolog Mette Holm.

Mette Holm oplever ofte, at mange skilsmisseramte begynder at date, før det er klar.

“Jeg møder som regel tre ”typer” skilsmisseramte: Dem, der er så afklarede, at både jeg og deres omgivelser vil synes, dating kan gøre godt,” siger hun og tilføjer:

“Og type nummer to, som – uanset om de gik eller blev forladt – mest har brug for at finde ståsted alene. Men eftersom de har defineret sig selv ud fra at være to, så suser de ud og date-rebounder. De brænder nallerne, lærer og finder hurtigt retning.”

LÆS OGSÅ: Sådan holder I gnisten ved lige

Som ven eller veninde til den skilsmisseramte skal man som udgangspunkt ikke blande sig med råd, forklarer psykologen. I stedet kan man vise omsorg ved at sige: ‘Jeg er her, hvis du har brug for mig…”, så vedkommende selv kan henvende sig.

“Man SKAL nemlig satse i kærlighed. Man skal naturligvis ikke gå rundt med sit blødende hjerte i hænderne hele tiden som nyskilt. Men lad vedkommende satse. Hjælp kun, hvis det ønskes,” siger hun.

I særlige tilfælde er det dog muligt, at man er nødsaget til at gribe ind, hvis den nyskilte ikke magter den nye tilværelse.

Hvor lang tid synes du, der skal gå, før man kan date igen?

Aller Media

 
Tags: 
Nøgleord: