Sådan er det at være enebarn

Sådan er det at være enebarn

image title: 
Foto: Maria Dubova/123rf.com
Rendyrkede enebørn er (måske) en uddøende race. Tal fra Danmarks Statistik viser, at stadig færre børn vokser op uden søskende.  Mens der i 1980 var ni procent enebørn, er tallet i dag dalet til fem procent.

Når jeg er møder nye mennesker, og de finder ud af, at jeg er enebarn, bliver jeg næsten altid spurgt om, hvordan det er, at vokse op uden søskende. Hvis du også har undret dig over det, så læs med her!

Vi elsker at være sammen med store familier
Der er noget fascinerende ved at være vidne til, hvordan store familier fungerer og opleve den sprudlende dynamik, der opstår blandt mennesker, der er meget tætte med hinanden.

Vi drømmer om selv at få en stor familie
Det kommer nok af fascinationen af store familier.

Vi har tendens til at være tættere med vores venner
Når man er en del af en søskendeflok, ved man, at der altid er mindst én ligesindet, som kan forstå hvordan man har det, og som man kan dele sine oplevelser med. Det har enebørn ikke. Vi har derfor altid en bedste ven, som vi er rigtig tæt med. Formentlig som erstatning for de søskende, vi ikke har haft.

Vi har ikke noget imod at være alene
Det er vi jo blevet trænet i fra barnsben. Hvad enten det var derhjemme på kedelige, regnfulde søndage eller i sommerhuset med forældrene, har vi enebørn haft mange stunder, hvor vi skulle underholde os selv.

Vi er (måske) mere modne
Jeg har oplevet fra mig selv og de få andre enebørn, jeg kender, at vi har tendens til at være mere modne i en tidlig alder. Mit gæt er, at det hænger sammen med, at vi hænger mere ud med voksne end børn med søskende gør.

Vi ved præcis hvorfor, vi er enebørn
Alle enebørn har haft den snak med forældrene, hvor det blev forklaret, hvorfor man ikke har en bror eller en søster.

Vi har sparet vores forældre for en masse penge!
Det er ikke billigt at opfostre et barn. Tal peger på, at et barn i gennemsnit “koster” en million kroner fra de bliver født til det fylder 18 år.

Er du vokset op med eller uden søskende?
Tags: